Nieuws

Succesvolle afsluiting boardingtoernooi De Lutte

Fruitmand voor ‘slechts’ één geblesseerde speler

 

In de kerstvakantie van 27 december tot en met 3 januari hebben zich 1200 voetballers vermaakt in het zeer sportieve Lansing Unitra Boardingtoernooi, georganiseerd door SV De Lutte. Het toernooi werd in een strak schema afgewikkeld in sporthal De Luttermolen in De Lutte. ‘Slechts’ één onfortuinlijke speler, van kvv Losser, moest met een gescheurde knieband per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

De organisatoren spreken van een zeer sportieve krachtmeting tussen zaalvoetballers vanuit de hele regio. De jeugdspelers, van 6 t/m 18 jaar, trokken verreweg het meeste publiek. De jeugdwedstrijden werden doorgaans overdag gespeeld terwijl de seniorenteams s’avonds de arena betraden. Het spel tussen de houten schotten is supersnel en van een bepaalde, en daardoor aantrekkelijke dimensie.

Uitslagen:

Bij de senioren was het team van Sportlust Glanerbrug verreweg de sterkste. De beslissingen bij de jeugd waren als volgt: bij de A won het team van TVO Beckum tegen SV De Lutte, de jongens van KVV Losser wonnen van UD Weerselo en namen in deze B categorie  de beker in ontvangst. De strijd bij de C-jeugd werd beslecht in het voordeel van SDC’12 tegen Sportclub Overdinkel. Bij de D-jeugd waren de gastheren van SV De Lutte het sterkst.

Vrouwen/meisjes:

Een combinatie van meiden van FC Berghuizen/SV De Lutte MO19-1 houden de titel van het Lansing Unitra B.V. boardingtoernooi in De Lutte. 2e werden de meiden en vrouwen van KVV Losser en 3e De Tukkers uit Albergen.

Voorzitter van de organiserende commissie, Nieck ter Beek: “Drie jaar geleden hebben we dit toernooi nieuw leven ingeblazen en we zien door de deelname van 138 teams dat het evenement goed staat aangeschreven in de regio. Wij zijn de hoofdsponsor, Lansing Unitra BV uit Hengelo, veel dank verschuldigd”, aldus Ter Beek.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid