Nieuws

Super dik en goed verzorgd

Zo is ’t Gaffel Aöske, het 68 pagina’s tellende carnavalsmagazine voor de gemeente Losser 2017, dat maandagavond rond de klok van 21.00 uur overhandigd werd aan burgemeester Michael Sijbom in het café “’t Toppunt” boven in het gemeentehuis. 

Veel oud hoogheden

Bij deze happening waren veel oud hoogheden van de carnaval aanwezig. Michael Sijbom ontving ’t Gaffel Aöske, op ludieke wijze, uit handen van Prins Patrick 1, de 2e prins van de Scholtinkstraat en de 58e prins van de Gaffel Aöskes. Hij gaf de burgemeester een veiligheidshelm met daarop allerlei voorwerpen en teksten die naar het carnaval verwijzen.

In zijn toespraak gaf Patrick aan dat tijdens zijn regeerperiode de burgemeester wel tijd had om de hamer, die ook op de helm was gemonteerd, ter hand te nemen om al vast een begin te maken met de verbouwing van het gemeentehuis naar het Kulturhus. Ondertussen konden de ambtenaren verhuizen naar Aloysiusschool. Hoe mooi is om te werken en gelijk weer in de schoolbanken te zitten. Patrick bedankte iedereen die zijn medewerking had verleend aan het carnavalsmagazine. Michael toverde uit de steel van de hamer het carnavalsmagazine.

Speciale gasten

Twee speciale gasten waren ook aanwezig. Aan hun, Joy en Carla Laarhoven, is in het magazine een hele pagina geweid. Er staat in beschreven welke betekenis zij voor Losser en de carnaval hebben gehad en nog hebben. Joy was onder andere 25 jaar voorzitter van het Bruegheliaans festijn. Al jaren vervaardigt hij het schild van de prins. Hij heeft 11 jaar de voorzittershamer van het hoofdbestuur van de Gaffel Aöskes gehanteerd. Carla heeft Joy in al zijn activiteiten voor de carnaval en Losser bijgestaan en gesteund. Joy en Carla, twee bijzondere mensen binnen de Losserse gemeenschap.

Voorzitter hoofdbestuur Gaffel Aöskes

Bob Volmer, de voorzitter hoofdbestuur Gaffel Aöskes, zegt dat hij bijzonder zijn best doet om een leuk én veilig carnavalsfeest te organiseren. En dat doet hij niet alleen. Hij bedankt alle vrijwilligers die het mogelijk maken om dit te organiseren. Maar liefst 16 commissies van de Gaffel Aöskes maken dit mogelijk. Verder sprak hij zijn dank uit naar de vele sponsoren en het Centrum Management Losser. Het magazine, 12000 oplagen, valt één dezer dagen in de brievenbus in de hele gemeente Losser. De bezorging wordt verzorgd door de Teylersgroep scouting Losser. De bezorgperiode is: dinsdag 7 febr.– zaterdag 12 febr. 2017. Het magazine bevat alle wetenswaardigheden over de carnaval in de gemeente Losser.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.