Nieuws

't Löp nog altied lekker in mooi Losser

Dit jaar liepen 1450 deelnemers de avondvierdaagse onder goede weersomstandigheden door de prachtige gemeente Losser

Binnen 5 minuten wandelen in de natuur

Het mooie van de Losserse Avondvierdaagse is dat je na de start vanaf het Raadhuisplein binnen 5 minuten wandelen buiten het dorp bent in de prachtige natuur. De meeste routes gaan over rustige wegen en paden. De vrijdagavond is zelfs grensoverschrijdend Duitsland in. Bij drukkere straten en kruisingen zetten we zo'n 20 verkeersregelaars in elke avond en ook op zaterdag. Zo gaan de routes elke avond een andere richting uit, oa De Zoeke op dinsdag, De Losserhof op woensdag, het Haagse Bos op donderdag, de Bardel in Duitsland op vrijdag en richting Overdinkel op de laatste dag zaterdag!

Feestelijke kleurrijke intocht 

Losser heeft al een 51 jarige traditie met de feestelijke kleurrijke intocht op zaterdag om 15.30 uur vanaf de KVV Sportvelden via de Sportlaan langs Maartenstede naar het gemeentehuis!! Er liepen dit jaar 3 muziekverenigingen mee, De Tukkers, Excelsior en Kunst & Strijd. Op het Raadhuisplein voor het bordes van het gemeentehuis was om 16.15 uur de afluitingsceremonie met toespraak van burgemeester Jean Paul Gebben, een bedankwoord van de voorzitter Gerard Eppink en ze sloten gezamenlijk af met het spelen en zingen van het Twents Volkslied!

Door onze redactieleden/fotograaf Harry Elsjan en Sietse Smit werd de intocht vastgelegd. U kunt deze fotoseries hier bekijken. Harry Elsjan en Sietse Smit.

Het weer

En tenslotte het weer: ja, ook dit jaar hebben ze veel geluk gehad en was het ideaal wandelweer de hele week. Donderdagavond was het wel wat warm en werd het verwachte onweer in de gaten gehouden, maar het bleef gelukkig droog. Ook op de afsluitdag, waarbij het in verleden jaren wel eens regende bij de intocht, bleef het de hele dag droog. Kortom, de organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde 51 ste Losserse Avondvierdaagse, want: 't löp nog altied lekker in mooi Losser!!!

Feiten op een rij:

Geregistreerde wandelaars die dus ook een medaille kregen: 1450 ( inclusief 26 rolstoelers met 26 duwers ), daarnaast liepen er elke dag met de scholen en verenigingen nog ongeveer 300 ouders/begeleiders mee, zij lopen echter niet voor een medaille. De jongste deelnemers zijn 4 a 5 jaar, zij lopen de 5 km.
De oudste deelnemer uit Maartenstede zit in de rolstoel en is 97 jaar: Mw Stoker, zij heeft de speciale rolstoelroutes afgelegd.( van de burgemeester kreeg ze zaterdag bij de afsluiting een bloemetje en flesje advocaat)

 

50 keer

Ook mocht burgemeester Jean Peter Gebben de grootste wandelgroep bekend maken: Basisschool De Verrekijker met 126 deelnemers.
Riki Weda van Judo Losser werd op het bordes geroepen door de organisatie, zij liep voor de 50ste keer mee, en dat is zeer uniek.Van JP van Gebben kreeg ze een bloemetje en de waarnemend burgemeester heeft haar de 50ste medaille opgespeld. 

Route- wandelafstanden

De meeste deelnemers, rond de 1200, liepen de 5 km route, dus 3 avonden 5km en op zaterdag 7,5 km! Dan zijn er zo'n 200 deelnemers die de 10km route liepen, dus 3 avonden 10km en op zaterdag liepen ze 15 km. Een kleine 20 getrainde deelnemers liepen de 15 km route, op 3 avonden 15 km en op zaterdag zelfs een route van 20 km! Hiervan nemen er ook een paar aan de Nijmeegse Vierdaagse deel over een maand! Onderweg zijn er op de routes controleposten en rustposten ( drinken)voor de deelnemers.
Ook delen ondernemingen uit de gemeente Losser appels, ijsjes en water uit onderweg.

In 2018 is de 52ste Avondvierdaagse Losser op 13 t/m 16 juni !!! Graag tot dan......

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.