Nieuws

Telegraaf zet Losser in de spotlights

Volgens dagblad de Telegraaf is Twente op z'n mooist in Losser. En dat zullen veel Lossernaren bevestigen.

In een twee-pagina groot artikel prijst redacteur Jan Colijn in de zaterdaguitgave van de Telegraaf onze gemeente de hemel in. "In Losser is Twente op z’n mooist. Maar deze fraaie glooiende hellingen en het karakteristieke coulisselandschap vormen tegelijk ook het decor voor smokkelaars en hellehonden" schrijft hij in zijn opening.

Losser wordt neergezet als een als een dorp met een smokkeltraditie. "Want Losser ligt pal op de grens met Duitsland. En dat bood in vervlogen tijden volop mogelijkheden om in de povere Twentse textiel wat ’bij te klussen’" aldus de Telegraaf.

Burgemeester Michael Sijbom komt prominent aan het woord in het artikel: "De burgemeester maakt zich momenteel sterk voor de komst van een heus smokkelmuseum. "Inderdaad, het was strafbaar wat er gebeurde. Maar voor de goede orde: we hebben het hier niet over georganiseerde misdaad en partijen drugs, maar over pakken koffie, boter en suiker".

Natuur.

Maar niet alleen de smokkelgeschiedenis komt aan bod, ook de natuur in de gemeente: "Losser - of ’de Schatkamer van Twente’ zoals het zichzelf het liefst noemt - blinkt vooral uit in natuurschoon, met maar liefst veertien natuurgebieden".

Naast een fraaie landschapsfoto met sneeuw is er ook een prachtige foto van de hand van Eddy Oude Voshaar geplaatst.

Burgemeester Sijbom.

De burgemeester van Losser was er al vroeg bij en plaatste trots het artikel op Twitter en Facebook. "'Losser is Twente op zijn mooist'. Een betere zin kan ik me niet wensen over onze gemeente Losser vanochtend in een paginagroot artikel in de Telegraaf. En terecht! We mogen ons bevoorrecht voelen om hier op dit prachtige plekje van ons land te mogen wonen" zegt de burmeester op zijn Facebook pagina.

Het hele artikel is te lezen in de zaterdag edititie van de Telegraaf op pagina 20 en 21.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.