Nieuws

Terug op oale groond

Jean Paul Gebben is verguld met het feit dat hij terug is op oale groond. Officieel is hij maandag 15 mei begonnen aan zijn taak als vervangend burgemeester van Losser. Hij vindt het een feest om terug te zijn in Twente.

Universiteit Twente

Hij is in Hengelo geboren. Heeft gestudeerd in Enschede. Na de middelbare school studeerde hij bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studententijd was hij lid van het "Edele en befaamde college Cnodde". In 1993 studeerde hij af in de richting 'Management en Planning'. Hij volgde in 2003 de leergang 'Sturen van beleidsprocessen in grote gemeentelijke organisaties' bij Publiek Domein in Utrecht. Verder volgde hij diverse cursussen aan onder andere de Hogeschool Windesheim en bij Syntens. Heeft van 2000 tot en met 2004 gewerkt bij de gemeente Enschede. Daarna werd hij wethouder voor de VVD in Raalte. Na 3 jaar werd hij burgemeester in Renkum. Na 9 jaar is hij daar, na een wat ongelukkig incident, vertrokken.

Losser

Uit zijn vroege jeugd weet hij zich nog de familiebezoekjes aan het Lutterzand te herinneren. Ook weet hij zich te herinneren dat hij tijdens een roeipartijtje op de Dinkel bij Dinkeloord met zijn vriendjes uit een roeiboot is gevallen en tot de gelukkige ontdekking kwam dat de Dinkel daar niet zo diep was.

Geen 06 

“Voor Losser ben ik een tussenpaus. Ik ben niet van plan om grootse nieuwe plannen te ontwikkelen. Ik bewaak de consistentie in het huidige ambtelijke bestel van Losser, tenzij zich situaties voordien die mij nopen tot acties. Ik volg burgemeester Michael Sijbom op en weet dat hij zeer populair bij de Losserse bevolking was en is. Ik doe beslist geen poging om een tweede Michael Sijbom te worden, want dat werkt niet. Iedereen mag mij, net als Michael met mijn voornaam aanspreken, maar ik ga niet zover dat ik mijn 06 nummer bekend maak bij de gehele bevolking.

Koken

Ik kan ook koken, net als Michael, en zal net als hij tijdens het carnaval eieren bakken. Dat de plaatselijke acteur Jan Riesewijk toespelingen maakt op mijn vertrek als burgemeester in Renkum, kan ik goed verdragen. Humor en satire zijn heel belangrijk. Zeker in de politiek. Ik heb een goed gevoel om in Losser te gaan werken. Deze week heb ik al met veel bewoners kennis gemaakt en vrijwel iedereen spreekt uit dat ik hier welkom ben. Als er aan het einde van mijn ambt in Losser en er een sollicitatieprocedure komt voor een nieuwe burgemeester, sluit ik niet uit dat ik daar ook aan mee doe.” zegt Jean Paul Gebben tijdens een kennismaking tussen de Radio en TV Oost en Hallo Losser op donderdag 18 mei op het schoolplein van de Aloysiusschool.

Sympathiek

Hij oogt vriendelijk en sympathiek. Zegt in alle transparantie en openheid te willen werken. Wil vooral de pers op de hoogte houden van zijn doen en laten. Kortom niet de bureaucraat die Losser niet wil. Maar ook geen Michael Sijbom.

Voorlopig komt de redactie van Hallo Losser tot de conclusie dat we het nog niet zo slecht getroffen hebben met Jean Paul Gebben.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.