Nieuws

Trombosezorg innovatie uit Losser gepresenteerd

Ratiocomm uit Losser maakt innovatieve oplossingen voor mensen met trombose. Vorige week mocht Ratiocomm haar oplossingen presenteren op de Zorg & ICT beurs. Dit is de grootste vakbeurs in Nederland waar bedrijven als Siemens, KPN en Google de laatste ontwikkelingen tonen. Samen met de grootste zorginstelling uit Limburg, MeanderGroep, is Ratiocomm geselecteerd om de innovaties voor mensen met trombose te tonen. ‘En daar zijn we best trots op’ zegt Xander Schurink van Ratiocomm. ‘Het toont aan dat wij de trombosezorg met slimme oplossingen veiliger, sneller en goedkoper maken. Maar ook een stuk vriendelijker voor mensen met trombose. En dat wordt opgemerkt door de markt.’

Vingerprikje

Op de beurs had Ratiocomm veel belangstelling. Wat als bijzonder werd ervaren was het werken met een vingerprikje in plaats van een buisje bloed. Een kleine bloeddruppel is voldoende om de antistolling te meten. Dit is minder pijnlijk voor de cliënt dan een dikke naald in de arm, wat nu het geval is op een prikpost. En door de slimme oplossingen van Ratiocomm is het nieuwe doseerschema binnen 5 minuten beschikbaar. Vrijwel direct na het vingerprikje kan het nieuwe schema worden meegegeven aan cliënt. Hierdoor hoeven mensen niet meer te wachten op de gele doseerbrief die met de post wordt bezorgd.

Snel en eenvoudig

Met de oplossingen van Ratiocomm kunnen zorgverleners, huisartsen en mensen met trombose snel en eenvoudig werken. De stollingswaarde wordt door de zorgverlener of huisarts gemeten met een speciale trombosemeter. Deze trombosemeter is draadloos gekoppeld aan de Trombosezorg App van Ratiocomm. Met de app worden alle gegevens verzameld. Met die gegevens kan een arts direct het nieuwe doseerschema bepalen. Zo snel, veilig en klantvriendelijk werken is een grote stap vooruit in vergelijking met een prikpost.

Handig op vakantie

De Trombosezorg App is voor iedereen beschikbaar, dus ook voor mensen met trombose die zelf willen meten. Hiervoor stelt Ratiocomm een speciale trombosemeter beschikbaar. Dat is handig voor wie de komende vakantieperiode op pad gaat.

Wilt u meer informatie over de werkwijze van Ratiocomm, of heeft u interesse om met de Ratiocomm methode geprikt te worden dan kunt u bellen naar 053-4788256. Ratiocomm is gevestigd aan de Ravenhorsterweg 1A. Dit is hetzelfde gebouw waar voorheen woningcoöperatie Domijn gevestigd was.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid