Nieuws

Tsjech met 25.000 euro drugs opgepakt in De Lutte

Bij een controle aan de grensovergang A1 in De Lutte is afgelopen donderdag een man uit Tsjechië aangehouden met verschillende soorten drugs. De straatwaarde wordt geschat op 25.000 euro.

Het Grensoverschrijdend Politieteam voerde de controle uit en hield de drugssmokkelaar aan voor controle toen hij met een personenauto vanuit Duitsland naar Nederland wilde rijden. 

Daarbij ontdekte het Duits-Nederlandse team, bestaande uit de Nederlandse Politie en de Duitse Bundespolizei, een grote hoeveelheid verschillende drugs aan, waaronder Ectasy, Crystal Meth, Heroin und LSD-Trips.

De Tjsjech is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. 

Grensoverschrijdend Politieteam

Het Grensoverschrijdend Politieteam (Das Grenzüberschreitende Polizeiteam) is een samenwerking tussen de Koninklijken Marechaussee (NL), der Politieeenheid Oost-Nederland (NL), de Bundespolizeidirektion Hannover, de Polizeidirektion Osnabrück (Niedersachsen) het het Kreispolizeibehörde Borken (Nordrhein-Westfalen).

Het team voert in het Duits-Nederlandse grensgebied gezamenlijke controles uit om grensoverschreidende criminaliteit te bestrijden, waaronder mensensmokkel, illigale immigratie, drugssmokkel, witwaspraktijken en voertuigcriminaliteit.

Bron en foto: Bundespolizei Hannover

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.