Nieuws

Twentse Smokkel Trail

Zaterdag 20 mei vond de try-out plaats van de Twentse Smokkel Trail. Hierbij wordt zo veel mogelijk hardgelopen over singel tracks door de natuur.

Douanier

De route verliep over de oude smokkelpaden in het grensgebied van Losser, waar de deelnemers ook een douanier konden tegenkomen. Er kon gekozen worden uit een minitrail van 12,5 km of de lange trail van

24 km. Beide afstanden konden ook worden gewandeld. Daarnaast was er voor de jeugd een wedstrijd over 1 mijl en was er een wegwedstrijd over 5 km voor de wedstrijdlopers.  Voor ieder wat wils dus en alles in het teken van de oude Smokkelhistorie van deze streek. Jan Riesewijk sprak de 500 deelnemers toe in het startvak met tips hoe om te gaan met de douane….”kom oet Losser en ‘k wet van niks” werd ook even als tip gegeven. De deelnemers moesten een pakje boter over de grens smokkelen. Bij aankomst op de atletiekbaan ontvingen ze daarvoor echte Twentse krentewegge van bakker Alink. Voor de winnaars was er een fles Smokkelolie.

Grond eenmalig opengesteld

Diverse grondeigenaren hebben hun grond eenmalig opengesteld voor de deelnemers, wat zeer is gewaardeerd. De deelnemers moesten ook onderweg over paardenhindernissen, hekken en bruggetjes. De reacties bij de finish waren enthousiast en verbaasd; wat is het prachtig rondom Losser, dat wisten we niet! Er was deelname vanuit het hele land en enkele groepen hebben er een weekendje weg in Losser van gemaakt. De organisatie werd bedankt voor de hartelijke sfeer en goede verzorging.  Na afloop was er een gezellig samenzijn op de atletiekbaan. Alle sponsoren en de Euregio  worden door de organisatie bedankt dat ze dit evenement mede hebben mogelijk gemaakt.

Voor meer foto's van Frans Scholten klik hier

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid