Nieuws

Twentse wandel4daagse dreigt een succes te worden

Tijdens Pasen is in en rond Losser voor de tweede keer de Twentse Wandel4daagse georganiseerd. Het unieke van deze wandel4daagse is dat er iedere dag vanaf een andere locatie in of bij Losser gestart wordt.

Iedere dag heeft ook zijn eigen organisator en aanbod aan afstanden. Deelnemers kunnen 1, 2, 3 of 4 dagen naar keuze deelnemen. Welke dagen en welke afstanden dat zijn, dat bepaalt een deelnemer zelf.

Goede vrijdag

Goede vrijdag was de eerste tocht. Maar liefst 176 wandelaars vertrokken van de steenfabriek de Werklust. De wandelaars hebben Losser gevonden. Dit keer waren er 136 meer dan vorig jaar die deelnamen aan deze tocht. Het was prima wandelweer.

2e Wandeldag 15 april


Op deze 9e Loslopers Voorjaarswandeltocht (Startlocatie Lossers Voetcomfort) kwamen bijna 300 wandelaars op af. De opbrengst van deze dag gaat naar het goede doel van 2017: Voedselbank Losser. Henk Lammers van Lossers Voetcomfort stond ’s morgens om 07.00 uur al in zijn zaak om met zijn medeorganisator Jinne Stienstra en andere medewerkers de startbewijzen uit te delen. De wandelaars kwamen uit alle windstreken. Leerdam. Turnhout en zelfs Zeeland. Veel wandelaars hebben gebruik gemaakt van de overnachtingsmogelijkheden in Losser en van de Horeca voor de maaltijden. Gea en Jan Eggink uit Olde Markt liepen, samen met hun hond Ziva, de loslopers voorjaarswandeltocht voor de 1e keer. Gea en Jan wandelen al heel veel, maar ze wilden nu de Losserse dreven verkennen.

Twentse wandel4daagse dreigt een succes te worden

Hellingproef

Henk Lammers heeft sinds enkele weken een helling in zijn winkel gemaakt. Op deze helling kunnen de wandelschoenen getest worden. Het is van uiterst belang dat een wandelschoen, en vooral in bergachtig gebied, goed past. Op de helling kun je dit testen. Want als je bij het afdalen je tenen tegen de voorkant van de schoen drukken, houd je dat niet lang vol.

Als het aantal wandelaars op de 3e en 4e dag van een zelfde hoog aantal is, kan men spreken van een succesvolle wandel4daagse in Losser, die zeker voor herhaling vatbaar is.

3e Wandeldag - 16 april (1e paasdag) - Smokkel-wandeltocht aan de Dijk. (Startlocatie Denekamperdijk 59)

4e Wandeldag 17 april (2e paasdag) - Paaswandeltocht (Startlocatie Erve Kraesgenberg)

Twentse wandel4daagse dreigt een succes te worden

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.