Nieuws

Vaantjes op Spettertoernooi Judo Losser

Afgelopen zaterdag waren er in de Fakkel  bijna 40 judoka’s actief op 2 wedstrijdmatten in de onderlinge toernooicyclus spettertoernooien. Ditmaal geheel in vakantiesfeer en dus met ranja en cake oliebollen tussendoor

Onderlinge judotoernooien

De spettertoernooien zijn de onderlinge judotoernooien van Judo Losser. Judoka’s vergaren judopunten door te scoren tijdens de wedstrijdjes. Meedoen levert 25 punten op en voor gewonnen wedstrijden komen daar weer extra punten bij. Als de judoka de magische grens van 100 punten bereikt krijgt deze een wit vaantje. Die judoka’s die doorgaan en meer dan 200 punten behalen krijgen een geel vaantje. De vaantjes komen overeen met de kleuren van de banden waarmee elke judoka begint en tijdens examens opwaardeert.

Speels opgezette wedstrijdjes

De organisatie was in handen van de DWC en gold als eindopdracht voor de dojo-assistenten in opleiding (Kirsten Pereboom, Vera Mistrate-Haarhuis, Britt Holkenbrink, Talia Zagwijn, Caspar Sterk. Niek Veenendaal en Jens Polhuis. “Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka van Judo Losser  een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport” aldus Siebe Douma namens de organisatie.

“De speels opgezette wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judo Competitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka’s van andere clubs in Twente. Bij de beginnende berenjudoka’s is het nog spelen en rollebollen maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om  waza-ari’s en Ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining de de vele gedraaide toernooien duidelijk zien.

Allemaal een eerste prijs

Ouders, grootouders en overige bekenden moedigden onder het genot van een kopje koffie de deelnemers aan. Aan het eind van de morgen was er voor elke deelnemer een gouden medaille want  “meedoen is belangrijker dan winnen en daarom voor jullie allemaal een eerste prijs!”. Daarna werden de vaantjes en bijbehorende diploma’s uitgereikt. Jesse, Tiemen, Sidney, David,  Sven, Ocienne, Job, Sem, Kay en Liam behaalden in hun poule het kampioenschap

Een wit vaantje was er voor morrison Regeling en Luuk Mannebeek voor het behalen van de mijlpaal van 100 punten Gele vaantjes (200 punten) waren er voor Finn Timmers, Mika Velt, Nils Huisman en Sven Hobbelink terwijl  Job Riesewijk en Sem ter Bekke een oranje vaantje voor het bereiken van de 300 puntengrens overhandigd kregen.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.