Nieuws

Van één uur per maand naar 24 uur per dag uitzending

De ziekenomroep Losser heeft een lange geschiedenis. In de jaren ’80 is men ooit eens begonnen met dit fenomeen. De radio is inmiddels niet meer te beluisteren omdat er een veelheid van aanbod is door andere radiozenders. 

 24 uur per dag TV

De ontvangst is met de huidige techniek ook al lang geen probleem meer. Langzamerhand is men overgestapt op Tv-uitzendingen. Ééns per maand vervaardigt men een Tv-uitzending onder de noemer TV-Matinee. Omdat er vanuit de organisatie binnen Oldenhove en Maartenstede de vraag kwam of er niet meer TV kon worden gemaakt, hebben de vrijwilligers die de uitzendingen verzorgen, samen met de vakgroep activiteitenbegeleiders, de koppen bij elkaar gestoken. Ze hebben bekeken wat de mogelijkheden waren. Met de huidige technische voorzieningen en het aantal vrijwilligers, is het mogelijk om 24 uur per dag TV te maken en uit te zenden. Het etmaal wordt in 12 blokken van 2 uur gedeeld. Er vindt herhaling plaats zoals dat ook gebruikelijk is bij regio zenders zoals bijvoorbeeld TV-Oost.

Hedy Scholten

Binnen het TV gebeuren is Hedy Scholten een bekende verschijning. Zij presenteert de Tv-programma’s. Zij brengt het nieuws en ze is binnenkort dagelijks te zien op de TV binnen de zorggroep. Zij zegt: “Er is de laatste tijd behoorlijk hard gewerkt aan het technische gedeelte. Er zijn investeringen gedaan die het nu dus mogelijk maken om het hele etmaal uit te zenden. Ook is de studio aangepast en geheel gemoderniseerd ingericht naar de eisen van deze tijd.”

Nieuwe naam

Hedy roept mensen op om een mooie naam te verzinnen voor de Tv-zender. De eerste prijs is een bos mooie bloemen en natuurlijk de eeuwige roem. Voor informatie en het doorgeven van een nieuwe naam kan men terecht bij Hedy Scholten. h.scholten@zorggroepsintmaarten.nl

Losser gerelateerde uitzendingen

De groep vrijwilligers maakt ook Tv-programma’s die aan Losser gerelateerd zijn. Een voorbeeld hiervan is: “Onderweg”. Tv-opnamen gemaakt tijdens een rit door Losser. Dit maakt het voor de bewoners mogelijk om te zien hoe Losser er nu uit ziet. Vooral bij de minder mobiele bewoners is deze uitzending erg in trek. Ook maakt men programma’s waarbij dorpse gebeurtenissen aan de orde komen. Voorbeelden hiervan zijn de Kerstmarkt, de Boerenmarkt, Brueghel en het paasvuur.

Oproep vrijwilligers

Om deze programma’s te kunnen realiseren, zijn er vrijwilligers nodig die zich met de apparatuur maar ook met het filmen en de montage nuttig kunnen maken, of vrijwilligers zonder technische vaardigheden die willen meedenken over de creatieve invulling.  Iedereen die een affiniteit met dit onderdeel heeft en het wat lijkt kan ook inlichtingen inwinnen bij Hedy Scholten.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.