Nieuws

Vastenactieproject 2018

Vastenactieproject 2018: Zambia “Gaan waar niemand gaat.” Voor het eerst zetten zich alle parochies van Zuidoost Twente samen in voor de Vastenactie! Voor het campagneproject 2018 gaan we naar het uiterste noorden van Zambia. 

De bevolking van Zambia is arm. Zambia heeft grondstoffen in kopermijnen, maar slecht economisch beleid heeft voor het sluiten van de mijnen gezorgd. Door het uitbreiden van de Aids epidemie in de jaren ’90 raakte de bevolking helemaal in een negatieve spiraal. Gelukkig is er ondertussen een goed medicijn ontwikkelt tegen Aids, maar de kosten hiervan zijn hoog en voor velen kwam dit medicijn te laat.

De Zusters van de Heilige harten

In Zambia wordt hard gewerkt aan voorlichting, gezondheidszorg en armoedebestrijding. De Zusters van de Heilige harten gaan daar waar niemand gaat. Zij vragen de mensen om niet bij de pakken neer te zetten, maar een toekomst op te gaan bouwen voor hun kinderen. Verder banen de zusters zich een weg naar de overheid, zodat er ruimte komt voor ziekenhuizen en scholen. Met name de kinderen zijn sterk getroffen door de gevolgen van het hiv-virus. Ruim de helft van de kinderen zijn ondervoed. Eenzijdige voeding (vooral maismeel) heeft te weinig voedingswaarde.

De zusters verzorgen maaltijden en geven kinderen de kans om onderwijs te volgen. Een duwtje in de rug kan wonderen verrichten. Help mee en geef ook deze kinderen een kans! Alle basisscholen van Losser en Overdinkel gaan zich inzetten voor dit project. Tevens wordt er in maart via de bekende vastenzakjes een deurcollecte gehouden. In het weekend van 10 en 11 maart wordt er in de vieringen aandacht besteed aan Zambia en zal er weer verkoop zijn van derdewereldartikelen in de kerken in Losser, Overdinkel en Glanerbrug.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid