Nieuws

Veel belangstelling openbare training

Vele fans zien de training van de leeuwinnen.

Het voetbalveld van SV- De Lutte is even in wereldnieuws. Het is de plek waar de Oranje vrouwen te zien zijn in een openbare training. Het gebeurd onder het toeziend oog van honderden fans.

Eerst zijn het de meiden die donderdagavond op de bank hebben gezeten die beginnen met de training. Onder luid applaus gaan ze veld op. De warming-up is een rondje veld al zwaaiend naar het publiek. Dan is het tijd voor een serieuze training. Al gauw begint het geroezemoes de rest van de dames zijn op de fiets onderweg om de selectie compleet te maken.

Met een daverend applaus komen de rest van de Oranje vrouwen op om zich bij de rest aan te sluiten bij de training. Er wordt een klein partijtje gespeeld. De bondscoach Sarina Wiegman samen met de assistenten Foppe de Haan en Arjan Veurink geven de aanwijzingen.

De pers is ook rijkelijk aanwezig uit binnen en buitenland. Een lange rij telelenzen en camera’s leggen elke beweging van de dames en hun fans vast. Zo rond drie uur is de training klaar. Dan begint het handtekeningen uitdelen en selfies maken. Om vier uur stappen de dames op de fiets om naar het landgoed de Wilmersberg te vertrekken.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid