Nieuws

Video: verslag inloopavond Platform Losser

Op 3 oktober heeft het Platform Losser een inloopavond georganiseerd waar Lossernaren zich konden uitspreken over diverse onderwerpen. Zo kwam het centrumplan aan de orde, maar ook het hondepoep beleid en het te hard rijden door woonwijken. RTV-Losser was met een cameraploeg aanwezig.

RTV-Losser maakte de volgende reportage.

Klik hier voor alle afleveringen van RTV-Losser.

Verslag Platform Losser.

Platform Losser heeft het volgende verslag gemaakt (tekst: Platform Losser):


Verslag bijeenkomst 3 oktober 2017 Kraesgenberg,

Door het bestuur was een presentatie gemaakt waarvoor de bewoners van het dorp Losser waren uitgenodigd. In een zeer levendige discussie kwamen diverse onderwerpen aan de orde, waaronder:

CENTRUMPLAN: Dit werd in grote lijnen omarmd, op een paar kleine aantekeningen na. In het autoluw maken kon men zich vinden. Verkleinen van het  Raadhuisplein is  geen probleem, mits er ruimte blijft voor de markt, met extra aandacht  voor het opruimen na afloop, vooral de stank van de viskramen. Er werk ook gesproken over de positie van het oude postkantoor, een doorn in het oog, dit zal de ingang nog jaren bedoezelen. Er werd gevraagd de lijst met karakteristieke panden uit te breiden, wel met de opmerking: wat kan de eigenaar dan nog? Maar het is wel een mogelijkheid de oude panden in het dorp Losser te bewaren.

HORECAPLEIN : In het verplaatsen van het oorlogsmonument naar het park bij de r.k. kerk, wat door 70% van de enquête werd aanbevolen, kon men zich vinden, als er maar ruimte voor parkeren blijft. Aangrenzende bewoners maken zich grote zorgen over geluidsoverlast, wat nu al op het plein gemaakt wordt.

HONDENPOEP : Eén grote ergernis. De belasting die naar de algemene middelen gaat is moeilijk uit te leggen. Wel kwam de opmerking dat de gemeente volgend jaar bakken gaat plaatsen om de hondenpoep in te gooien. Hondeneigenaren zijn, volgens de wet,  zelf verantwoordelijk voor het opruimen.

HUISVESTING : De huisvesting voor jongeren en ouderen lag onder vuur. Betaalbare huur- en koopmogelijkheden in het centrum, in de buurt van de dokter en de supermarkt , maar dit komt ondanks begrip niet van de grond. Misschien is de projectontwikkelaar van de Aloysiuslokatie te porren om het onzalige plan van de supermarkt te laten varen en in deze tijd, dat het beter gaat, woningen voor ouderen en jongeren te realiseren, eventueel in samenwerking met Domijn.

VERKEER : Er wordt extra aandacht besteed door de gemeente en de politie voor de snelheden in het 30-kilometer gebied. Door metingen is bewezen dat er gemiddeld 44 km. wordt gereden, 80% rijdt te hard. 

Er werd zware teleurstelling uitgesproken over de hockeyclub, die geen plek meer heeft in Losser, door de houding van KVV Losser en AJC, zij moesten zich schamen!

Bij de nieuwbouw aan de Braakstraat wordt door de bewoners gevraagd een paar kleine voorzieningen te maken m.b.t. veiligheid. Platform Losser wil graag als mediator optreden om de wegen zo kort mogelijk te houden.

Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst voor de burgers van het dorp en dit verdient zeer zeker navolging.


 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.