Nieuws

Vier dagen feest in Losser

Vier dagen feest in een prachtige feesttempel aan de Vicarystraat in Losser.

Georganiseerd door de stichting Losser Sociaal

De Stichting Losser Sociaal is opgericht op 5 mei. Het bestuur bestaat uit Alfred Gerritsen, voorzitter, Gerdy Pothoven secretaris en Martin Ankoné bestuurslid. Het initiatief voor deze stichting ligt bij Alfred Gerritsen. Hij vindt dat alle mensen die met de zorg van doen hebben, zowel beroepskrachten, vrijwilligers als mantelzorgers het verdienen om eens extra in het zonnetje te worden gezet. De kosten voor deze vier feestelijke dagen worden gedragen door sponsoren.

Zo kon je op Hallo Losser (18 oktober 2016) lezen dat door “de Ronde Tafel 186 Losser” een veiling is gehouden bij de Oude Apotheek, waarvan de opbrengst, ruim 10.000 euro, ten goede is gekomen aan de stichting. Er worden meer sponsoren benaderd met het verzoek een donatie te doen. Men mag ook een donatie doen op het rekeningnummer
NL44RABO 0318297973.   Ook wordt nog gezocht naar vrijwilligers die op genoemde dagen hand en spandiensten willen verrichten zoals het behulpzaam zijn achter de bar, kelneren en nog meer voorkomende werkzaamheden. Hiervoor kun je je opgeven via info@lossersociaal.nl.

Doel

Iedereen die zorgbehoeftig is, ongeacht de omstandigheden waarin hij of zij verkeert, zal meegenieten van deze feestdagen of een onderdeel daarvan. Als een zorgbehoevende niet in de gelegenheid is om naar het feest te komen, komt het feest naar hem of haar toe in een vorm die mogelijk is. Zo zullen we huiskamerconcerten organiseren waarbij Zanger of zangeres naar de kamer van de zorgbehoevende komt. Overleg hierover is gewenst zodat de artiesten hun agenda hierop aan kunnen passen. Overleggen of aanvragen kan via info@lossersociaal.nl.

De feestdata zijn:

Donderdag 22 juni Vrijwilligersdag voor de vrijwilligers van Oldenhove, Maartenstede en de Tiekerhook. Besloten feest voor genodigden.

Vrijdag 23 juni van 14.00 tot 16.30 uur:

Op Losse(rse) groeven een gezellige middag met entertainment. Artiesten onder andere Edwin Berger, Merel, Hazes look a like. Toegang gratis voor inwoners van de gemeente Losser die afhankelijk zijn van zorg.

Zaterdag 24 juni van 13.00 tot 17.30 uur:

Op Losse(rse) groeven. Volop entertainment met onder andere Edwin Berger, Oberkrainer, Merel, Hazes look a like, Der Hüt‘n – Goadi aus Tirol, Bandparodist Göran, Jan Riesewijk en de Andrew Sisters. Voor de Losserse senioren. Toegangskaarten 5 euro inclusief koffie of thee, verkrijgbaar bij Primera Marcel of Bruna. Presentatie Wim Pothoven.

Zondag 25 juni van 13.00 tot 17.00 uur:

Meet & Greet met onder andere het Gospelkoor Stichting Up4s uit Uganda, kinderprogramma met gratis poffertjes, voor vrijwilligers en beroepskrachten in de zorg en mantelzorgers. Toegang gratis. Presentatie Wim Pothoven.

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.