Nieuws

Voedselbank aangenaam verrast

In de afgelopen maanden mocht de Voedselbank Losser enkele donaties ontvangen van verschillende verenigingen en instellingen.

Oogst Dankdag

In de zomermaanden heeft Sportclub Overdinkel tijdens haar jaarlijkse sportevenement de Voedselbank ondersteund met voedsel en (non-alcoholische) drank.Op zondag 3 september 2017 heeft de collecte tijdens de dienst, voor de Oogst Dankdag, gehouden bij boerderij Hennenbedrijf Nijhuis in de Lutte het mooie bedrag opgebracht van € 595,01. Tevens zijn er enkele kratten met groenten en fruit aan de Voedselbank Losser geschonken.De dienst werd georganiseerd door de LTO afd. Losser met behulp van ZijActief afd. Losser. Er was een grote opkomst van meer dan 300 personen.

De vereniging Postzegel Verzameling Losser heeft besloten na opheffing van deze vereniging dit jaar hun resterende kasbedrag van € 477,- te doneren.Op zaterdag 9 september heeft de afsluiting plaatsgevonden van de Losser-loop voor en najaarswandelingen. De opbrengst van  € 400,-- is, na beëindiging van de laatste tocht  aan het bestuur van de St. Voedselbank overhandigd.

Donaties

Naast de giften van vaste sponsoren zijn ze erg blij met deze donaties, maar ook van de donaties die maandelijks gestort worden op de bankrekening, waardoor er weer wat meer financiële ruimte komt voor de voedselbank, waardoor ze beter in staat zijn om onze cliënten te blijven voorzien van enkele volwaardige maaltijden per week. Zonder de bijdragen van verenigingen en particuliere giften is het lang niet altijd mogelijk om deze maaltijden samen te stellen en zouden zich moeten beperken met de aanlevering vanuit lokale bedrijven en het regionaal distributiecentrum, waarvoor ze vanzelfsprekend ook zeer dankbaar zijn!

Op zoek

Door het wegvallen van enkele vrijwilligers op de uitgiftedag (wekelijks op vrijdagmiddag) zijn ze op zoek naar enkele nieuwe vrijwilligers die eens in de vier weken mee willen helpen met het indelen van voedselpakketten in kratten.  Aanmelden kan via coordinator vrijwilligers:  06-32141894    

Vlaggen of banners

Ook willen zij er graag op wijzen dat wanneer instellingen, verenigingen scholen etc.graag iets willen doen voor de St. Voedselbank Losser zij gaarne bereid zijn hen te ondersteunen met doeltreffende middelen als vlaggen en/of banners

 

Verdere informatie kunt u vinden op de website: www.voedselbanklosser.nl of bellen met

Bestuur St. Voedselbank Losser.

053-2030148   of  06-32141896

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid