Nieuws

Voetbal SCO dames 30+ kampioen

Dit seizoen zijn de vier vrouwen teams 30+ actief geweest en direct met succes! Vrijdag 21 april was het zover. De voetballende dames van Sportclub Overdinkel, onder leiding van trainer Bob Reijnsdorff, zijn die dag kampioen geworden. 

Veel publiek

Met 12 gespeelde wedstrijden en niet één verloren kon het niet meer mis gaan in een onderlinge competitie met AJC, KVV en LSV. Optimaal voorbereid stonden ze vrijdagavond aan de start van de drie wedstrijden. Kampioenswedstrijden zijn vaak vreemde wedstrijden. Net of er andere, hogere machten bij komen kijken. Veel publiek stond langs de kant om de clubs aan te moedigen en werden getrakteerd op een sprankelend spel van de dames van de vier clubs.

Mooie kroon

Hiermee kwam er een mooie kroon op een uitstekend seizoen waarin niet één wedstrijd verloren werd en zelfs geen tegengoal te hebben gehad. LSV, AJC en KVV waren geduchte tegenstanders en warende dames van SCO onder de indruk van de keeperskwaliteiten van KVV, vechtlust van LSV en het enthousiasme van AJC. Nadat de laatste wedstrijd werd afgefloten ontstond er een groot feest. Burgemeester Sijbom feliciteerde de dames van SCO met het kampioenschap en overhandigde de mooie beker. Dit was het start moment van het kampioensfeest. De kantine was afgeladen vol en onder leiding van de werkelijke fenomenale Losserse zangers Herwin, Elroy en Walter van de band Triple Nix en zanger Erwin van café Het Spoortje , ging het dak eraf.

Een trend

Vrouwen 30+ Damesvoetbal 30+ is een trend. Het is voor vrouwen die na hun dertigste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, is het Vrouwen 7x7 30+ opgericht. Voetbal verdwijnt immers niet zomaar uit je bloed. Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 30 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie. 7x7 voetbal is een mix van sportiviteit, plezier en gezelligheid. SCO, AJC en KVV in Losser hebben een 30+ vrouwenteam.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid