Nieuws

Voorbereiding VVV zomeractiviteiten

Zaterdagmorgen 17 maart hield de VVV in ’t Lossershoes een bespreking in het kader van de voorbereiding zomeractiviteiten met gidsen

Smokkel fietstochten

Er werd besproken wat de specialiteiten per gids waren en de lokaliteiten van waaruit men starten kon. Ervaren gidsen wisselden gegevens uit met de nieuwelingen. Het ging in hoofdzaak om wandel- en fietstochten in vrijwel alle kerkdorpen. Om een indruk te geven aan de nieuwe gidsen werd er onder leiding van de oude rotten in het vak rondgewandeld op het Kraesgenberg en de Oude Toren werd bezocht. Zo komen er in Overdinkel smokkelfietstochten die in voorgaande jaren erg in trek waren.

Dorpswandelingen

De tochten zijn uiteraard een aanvulling van de service van de VVV aan het toerisme, maar ook Lossernaren kunnen deelnemen aan de activiteiten en zo ervaren dat er meer is dan men dacht. Eén van de gidsen is van plan een tocht uit te zetten zonder begeleiding van een gids. Deze tocht kan dan gelopen of gefietst worden aan de hand van opgegeven coördinaten. Verder wordt er elke eerste donderdagmiddag van de maanden mei tot en met september, als er markt is in Losser, een dorpswandeling georganiseerd. Een bezoek aan de Oude Toren en Erve Kraesgenberg is in deze wandeling opgenomen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.