Nieuws

VVD Losser heeft twijfels over opzet Sijbom

Harry Heegen, fractievoorzitter van de VVD in Losser, wil dat burgemeester Michael Sijbom tegemoet komt aan de wensen van de horeca.

Burgemeester Michael Sijbom 

De VVD-fractie in Losser wil dat burgemeester Michael Sijbom haast maakt met het opzetten van een proef om de openingstijden van de horeca een jaar lang vrij te laten. Een motie tot invoering van de proef werd dinsdag aangenomen in de gemeenteraad, maar burgemeester Sijbom wil eerst nader onderzoek doen.


„Ik weet niet wat het is met de burgemeester”, aldus fractievoorzitter Harry Heegen van de VVD. „Hij lijkt er weinig zin in te hebben de motie uit te voeren. Sijbom haalt er zaken bij, die niets te maken hebben met de proef.”
Een kritische Heegen: „Wij hadden het liefst gezien dat die proef direct inging. Maar als we daar om hadden gevraagd in de raad, hadden we de andere partijen niet mee gekregen. Het onderzoek van Sijbom hoeft geen maanden te duren. Dat moet binnen enkele weken afgerond kunnen zijn. Dan kan de proef met de vrije openingstijden beginnen."


Michael Sijbom heeft - zo laat hij telefonisch weten - de ambtelijke organisatie opdracht gegeven het onderzoek naar de horeca met voorrang af te werken. „Ik neem de motie heel serieus, maar zorgvuldigheid gaat boven snelheid. In de raad van december worden de resultaten van het onderzoek besproken. Net voor de zomer kwamen wij er pas achter dat de horeca zich in veel gevallen weinig meer aantrok van de het sluitingstijdstip van twee uur. Daar zijn we van geschrokken. Er moeten goede afspraken komen.”

Bron: TC Tubantia

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid