Nieuws

Weerbaar naar het voortgezet onderwijs

De Sociaal Teams in de gemeente Losser organiseren een training om de overstap naar het middelbaar onderwijs zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Als de kinderen de basisschool afsluiten/verlaten en hun weg vervolgen naar het middelbaar onderwijs zijn er onderwerpen en thema’s waar de kinderen tegen aan kunnen lopen. Zo zijn ze eerst de oudste van de school en nu de jongste, een ander onderwijssysteem, nieuwe leerlingen, verschillende docenten, verder weg van huis etc. Allerlei zaken waar je onzeker van kunt worden.

De Overstap is een training voor zowel jongens als meisjes uit groep 8 (11,12,13 jarigen). Doel van de training is om de deelnemers zoveel mogelijk bagage mee te geven. Thema’s die in deze training aan de orde komen zijn o.a. ( zelf-) vertrouwen, hoe geef je je eigen grens aan, hoe ga je met gestelde grenzen om. Plagen & pesten, weerbaarheid, sociale media en de eventuele gevolgen van slecht internet gebruik. Etc.

Bij het weerbaar maken worden er door de trainers ook praktische vaardigheden aangeleerd die kunnen helpen voorkomen dat kinderen slachtoffer of dader kunnen worden van machtsmisbruik en/of grensoverschrijdend gedrag.

De bovenstaande bevindingen en thema’s worden door de begeleidsters op een interactieve en ontspannen sfeer samen met de deelnemers besproken. Privacy en veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel.

“De Overstap – weerbaar naar het voortgezet onderwijs” wordt verzorgd door 2 professionals van Stichting Fundament en Wijkracht.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur op de woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. De training wordt gegeven in de Muchte, Vlasakker 2 in Losser.

Startdatum: woensdag 24 mei, a.s. vervolgdata zijn: 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5, 12 juli.

Kosten: Voor deze training wordt een eigen bijdrage van 10,00 euro gevraagd. Bij belemmering is dit bespreekbaar.

Wilt u nog extra informatie over deze training dan kunt u contact opnemen met Mieke Bouwhuis ( Stichting Fundament) mobiel: 06-73276376 of Sarah Medendorp ( Wijkracht) mobiel: 06-51874742

Wilt u uw kind aanmelden voor deze training dan kunt u mailen naar: info@sociaalteamslosser.nl of bellen naar telefoonnummer 053-5369416

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.