nieuws

16 april 2024, 17:10

Jan Engel neemt de plaats in van Jaimi van Essen, die naar Deventer is vertrokken. Op dinsdag 4 april gaf hij een interview aan ondergetekende.

15 april 2024, 22:12

Op woensdag 24 april gaat het seizoen 2024 van de Stichting Muziekkoepel van start. The Classixx Live Band zal dan voor het eerst optreden in het Dinkeldorp. De vijfkoppige band komt uit Hengelo bestaat al vele jaren en gaat het publiek zeker verrassen. 

15 april 2024, 22:05

Op woensdag 17 april zal er oud-papier worden opgehaald door KBS Veldzijde.

15 april 2024, 21:57

Vier vrouwen en tweeëntwintig mannen hebben bij de commissaris van de Koning Andries Heidema gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van Losser. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 35 en 65 jaar. Het merendeel van hen heeft nu al een hoofdfunctie in het openbaar bestuur.

15 april 2024, 13:15

Ook dit jaar is het bestuur van de Stichting muziekkoepel Overdinkel erin geslaagd een  gevarieerd jaarprogramma op de planken te plannen. In de muziekkoepel aan de Spinnersweg zullen dit jaar weer honderden muzikanten en zangers hun talenten laten zien en horen aan het Overdinkelse publiek.

15 april 2024, 12:53

Zaterdagavond vond, in het bijzijn van zijn familie, bestuur en diverse leden van Combinatie'64 de afscheidswedstrijd van Gerard Kleinhaarhuis plaats. Hij stopt na 53 jaar als bondsscheidsrechter handbal. Het was voor hem een onvergetelijke avond met dank aan de damesteams van De Lutte en BWO. Hij kreeg mooie cadeaus van onder andere het bestuur HV Combinatie’64, het N.H.V, de teams De Lutte en BWO en de vereniging De Lutte.

15 april 2024, 12:41

Samen is het altijd leuker. En als Koningsdag op de laatste zaterdag van de maand valt, slaan de Boerenmarkt en het Oranje Comité de handen graag ineen. Een ding is zeker: het wordt een gezellige boel op 27 april in het centrum van Losser. Wat is er allemaal te doen? De maandelijkse boerenmarkt met tal van kramen, alle winkels en terrassen zijn open plus op het Raadhuisplein worden de Koningsspelen voor de jeugd georganiseerd.

14 april 2024, 21:50

De carnavalsvereniging de Martini Kerlkes uit Losser hebben afgelopen vrijdag afscheid genomen van hun voorzitter Mark Ekkelboom. Mark Ekkelboom was 11 jaar bestuurslid van de Martini Kerlkes waarvan 7 jaar als voorzitter. Tijdens de jaarvergadering heeft hij afscheid genomen van zijn functie als voorzitter en tevens zijn bestuursfunctie neergelegdDe leden van de Martini Kerlkes hebben deze avond Marieke Haulo gekozen tot nieuwe voorzitter van de Martini Kerlkes. 

13 april 2024, 20:44

De Tourist info heeft een nieuwe locatie in Losser gevonden. Het informatiepunt was twee jaar gevestigd bij “Uit in Twente” aan het Martinusplein. Na de recente verhuizing van het bedrijf naar de Steenfabriek ging de Tourist info op zoek naar een nieuwe locatie omdat ze graag in het centrum wilden blijven. De keuze is hierbij gevallen op  een voormalige nagelstudio naast slijterij ’t Raedthuys aan de Sint Maartenstraat 59. Een mooie centrale locatie en de ondernemers Theo en Monique de Kinkelder zijn al jaren in Losser gevestigd en hebben veel affiniteit met Losser,  toerisme en de natuur. De Tourist info is dan ook bij met deze samenwerking, zodat de organisatie voor de komende jaren weer een vast informatiepunt lijkt  te hebben.

13 april 2024, 09:00

Het is eindelijk zover. De inschrijving voor “De Slag om Losser“ wordt morgen geopend.

12 april 2024, 18:14

Het zonnetje laat zich zien, het voorjaar is daar. Daar hoort de voorjaarschoonmaak bij. We helpen u graag door het oud papier weer in te zamelen. Op woensdag 17 april wordt het oud-papier opgehaald.

11 april 2024, 22:00

De provincie gaat een reconstructie uitvoeren aan de kruising van de N731 met de Gronausestraat bij Glane. Dit doet de provincie vooral om de verkeersveiligheid van de fietser te verhogen. Tussen maandag 15 en vrijdag 19 april wordt gewerkt aan deze kruising. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt het verkeer van en naar Glane omgeleid. Het gehele kruisingvak wordt afgezet voor al het verkeer. Het doorgaande verkeer tussen Losser en Glanerbrug kan gewoon gebruik blijven maken van de N731.

11 april 2024, 17:28

Installatiebedrijf Vennegoor uit Weerselo is samen met BCT Architecten uit Enschede, Bouwbedrijf Van der Aa uit Tilligte en Omgekeerd Bouwen uit Tubbergen geselecteerd om, samen met gemeente Losser en Stichting KONOT, in een bouwteam het ontwerp en de bouw te realiseren van de Mariaschool en het dorpshuis in Beuningen.

11 april 2024, 15:53

Op zaterdagochtend 11 mei van 8.00 uur tot uiterlijk 10.45 uur kunt u in Losser kleding en schoenen inleveren bij het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat 4.

11 april 2024, 13:43

Op maandag 15 april werkt Hamers Leidingtechniek tussen 07.00 en 19.00 uur aan het riool in de Kerkstraat in Losser. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Roberinkstraat en de Raadhuisstraat. Er moeten een aantal voertuigen (vrachtauto’s en bussen) op straat parkeren om bij de rioolputten in de straat te kunnen. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen wordt het stuk Kerkstraat tussen de Roberinkstraat en de Raadhuisstraat afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

11 april 2024, 11:37

TWW( Twentse Weg- en Waterbouw uit Borne) voert dit jaar het asfaltonderhoud op diverse wegen (of delen daarvan) uit binnen de gemeente Losser. Tijdens deze onderhoudswerkzaamheden wordt de toplaag van het asfalt vervangen. Daarnaast worden op sommige plekken ook bestrating en enkele bermen in het buitengebied hersteld.

10 april 2024, 22:20

Het Jeugd- en Weekoverzicht van Losser door RTV-Losser van week 15.

10 april 2024, 11:49

Op zondagmiddag 21 april is er in Erve Kraesgenberg in Losser het vierde concert in de reeks "Dansen op de Delle". Dit keer met de coverband Beatline.

9 april 2024, 15:33

Heerlijk ontspannen van het Twentse landschap genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan in een van de elektrokarren die weer van start gaan en laat je door een ervaren gids rondrijden door een mooi natuurgebied. Een elektrokar is een elektrisch aangedreven fluisterstil en milieuvriendelijk voertuig. Onderweg vertelt de gids je verhalen en leuke weetjes over de natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van het gebied. Er zijn drie ritten te boeken in de gemeente Losser, die door verschillende buitengebieden gaan. Twee rondritten in De Lutte en één in Overdinkel.

9 april 2024, 15:11

Bij de Oase aan de Dinkel bij Gronau is het inmiddels weer elke zondag goed rusten. Koffie en wat lekkers staat voor u klaar tussen 13.00 en 17.00 uur. In de even weken wordt weer tweewekelijks op de vrijdagavond een zogenaamd Oasefeuer gehouden rond het jaarthema: "Tolleranz gibt Frieden/Verdraagzaamheid geeft vrede". Een Oasefeuer is een lezing in de open lucht met discussie en lekkers.

Pagina's