Nieuws

Welke bestrating krijgt dorp Losser

Het Centrumplan Losser gaat de volgende fase in. Tijd voor keuzes maken en beginnen met de uitvoering.

Volgende fase

Ook voor het Centrumplan Losser gaat de gemeente een volgende fase in. Voordat ze vanuit de Gronausestraat het centrum van Losser ingaan, willen ze met deskundigen beoordelen welke bestrating het best past bij de visie die ze op het centrum van Losser hebben. Via een Europese aanbesteding zijn er leveranciers gevraagd van straatbakstenen een offerte uitbrengen op de bestrating die in de komende jaren in het centrum van Losser willen zal worden gebruikt. Het moest een Europese aanbesteding zijn, omdat het bedrag dat ze gaan besteden rond de € 800.000 ligt.

Proefvlakken

De offerte die zij gevraagd hebben moest niet alleen op papier, ze hebben de aanbieders ook gevraagd proefvlakken aan te leggen die voldoen aan de offerte. Die proefvlakken hebben ze met de betrokken Klankbordgroepen bekeken. In totaal hebben drie leveranciers zich ingeschreven en zij hebben de proefvlakken aangelegd naast de Aloysiusschool op een dusdanige wijze dat ook weer ca. 20 parkeerplekken zijn ontstaan.

Het geheel is vormgegeven in een soort proeftuin, waaraan ook het straatmeubilair en de passende verlichting niet ontbreken, zodat iedereen zich een beeld kan vormen van hoe het geheel er mogelijk uit komt te zien. Wethouder Wildschut geeft toelichting op het proces tot nu toe en geeft ook aan wat de volgende stappen in de aanpak Centrumplan Losser zijn. Daarnaast is er, onder het genot van een drankje en een hapje afscheid genomen bestaande Klankbordgroepen. Ze werden bedankt door wethouder Wilschut voor hun belangrijke inbreng en inzet van tijd. Ook CML en de ondernemers van Losser krijgen een dikke pluim van Wildschut voor hun inzet.

Achtergronden

Na een heel inspraaktraject met onder andere de Klankbordgroepen Gronausestraat en Centrum Losser zijn in oktober en december 2017 door de Raad de inrichtingsvisie Gronausestraat Noord en Parapluplan centrum Losser. Voorafgaand aan de vaststelling in de Raad was er nog een algemene informatieavond op 26 juni 2017 en een periode van terinzage legging, waarna mensen, individueel en formeel zienswijzen konden indienen. Van de ingediende zienswijzen is een reactienota gemaakt, waarna de raad erover heeft besloten.

Met het vaststellen van de Inrichtingsvisie en het Parapluplan komt er een eind aan het proces onderdeel dat er met de Klankbordgroepen is doorlopen. Voor beide Klankbordgroepen is hiermee hun belangrijke werk gedaan.  Vanaf januari 2018 gaat het in deelprojecten verder, waarbij per deelproject wordt bekeken wie het beste betrokken kan worden.

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid