Nieuws

Wilmersberg Concertconcours

Jaarlijkse concertwedstrijden van brassband, fanfare en harmonie muziek. Amateurmuziekverenigingen uit de harmonie, brassband en fanfarewereld komen op zaterdag 11, en zondag 12 november naar het Muziekcentrum te Enschede. Het Muziekcentrum is dit jaar twee middagen, het centrum van concertwedstrijden.


De Losserse muziekvereniging Excelsior tekent dit jaar al weer voor de 19 keer voor de organisatie van dit  prestiteuze Landgoed de Wilmersberg Concertconcours Dit concert behoort al jaren tot de top van Nederland en is het enige concours van Overijssel.

De ereprijs

Er is dit jaar wederom een sterk deelname veld. De organisatie laat daarom niet de minste juryleden, afreizen naar Enschede. De vermaarde Hennie Ramaekers, de wereldberoemde componist Jan de Haan, dirigent en uitvoerende musicus Durk Lautenbach, Musicus, uitvoerend dirigent L. Tuinstra en Arnold Span stafdirigent van de Staf Militaire Muziek Krijgsmacht, beoordelen beide dagen de orkesten. De orkesten strijden om de ereprijs van Overijssel en een startbewijs voor de NK.

Op zaterdag starten de concertwedstrijden om 13.15 uur,  met een optreden van Amicitia uit Delden, gevolgd door Crescendo uit Steenwijk en Cecilia uit Oerle bij Eindhoven, waarna de uit 75 muzikanten bestaande Harmonie, Pieter Aafjes uit Culemborg het podium gaan betreden. De finale op zaterdag is weggelegd voor de Brassband Pro Rege uit Heerenveen. Om 17.45 uur weten we wat de dagresultaten zijn en wie de zaterdag op kop gaat.

De zondag wordt om 12.55 uur geopend door de Euregio Brassband uit Borne, gevolgd door de Woudklank uit Noordwolde en Harmonie Rietmolen. Helemaal uit Dinther komt de Harmonie St. Serveas, blij dat ze er weer zijn. Ook de Fanfare Eendracht uit Afferden, is dit jaar weer van de partij. De Grand Finale is dit jaar voor de fanfare Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen. Dit 60 muzikanten tellende orkest staat o.l.v. bekend Nederlands dirigent en musicus Danny Oosterhuis.

Het orkest komt uit in de allerhoogst haalbare divisie op amateurbasis. De concertdivisie.  De absolute top van Nederland. Het orkest verzorgt een concert van een uur.

Rond 18.00 uur weten we wie het Landgoed de Wilmersberg Concertconcours gewonnen heeft. Door het prachtige concept, concerteert elke drie kwartier een ander orkest op het podium in de Wilmersbergzaal. Instappen in de wereld van muziek is de hele middag mogelijk.

Dagkaarten a € 10,-- inclusief uitgebreid programmaboekje zijn verkrijgbaar, tijdens het concours aan de kassa van het Muziekcentrum aan de Noorderhagen.

 

Excelsior

Dit geheel wordt mogelijk gemaakt door de Losserse muziekvereniging Excelsior. Met ruim 50 vrijwilligers zijn zij beide dagen de gastheer. Er worden vele bussen en vrachtwagens verwacht. Speciale pendeldiensten brengen de chauffeurs met hun voertuigen naar speciale parkeerplaatsen. Zonder deze extra service zou het verkeer in de binnenstad binnen de kortste keren vastlopen Orkesten komen ruim twee uur voor het optreden aan. Het betreft geen commercieel evenement. Dit concours is bedoeld te promotie van de amateurblaasmuziek in Nederland. Talenten te laten musiceren op een professioneel podium.

Alle detailinformatie, waaronder tijdsschema’s etc. evenals de uitslagen zijn te vinden op www.excelsior-losser.nl   Hier vind u ook informatie van afgelopen jaren.

Indien u meer informatie wenst telefoonnummer 06-22315246

of via info@excelsior-losser.nl

 Programmaboekje van het grote muziekconcours via:

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid