Nieuws

ZC Losser H1 herpakt zich met doelpuntrijke overwinning

Na het gelijke spel van vorige week moest ZC Losser H1 het opnemen tegen de nummer tien van de ranglijst WS Twente H4. Losser beschikte slechts over acht spelers, waardoor het op voorhand een moeilijke klus leek te worden, toch wist Losser met 12-7 te winnen.

In 27 seconden

Zoals gebruikelijk dit seizoen begon het eerste kwart van de wedstrijd niet al te goed voor Losser. Na 27 seconden stond het al 1-0 voor WS Twente. Losser herpakte zich moeizaam en wist een enigszins dubieuze strafworp te versieren, deze strafworp werd overtuigend afgerond, 1-1. Na de gelijkmaker beging een speler van Losser een persoonlijke fout door commentaar op de leiding.

De man-meer situatie die WS Twente hierdoor kreeg werd slordig uitgespeeld en daarbovenop wist Losser in de tegenaanval te scoren en zo de voorsprong te pakken. Vijftien seconden voor het einde van het eerste kwart wist WS Twente op schitterende wijze de gelijkmaker te maken. Na de gelijkmaker zette Losser nog een keer de aanval in, met resultaat, met minder dan één seconde kende de scheidsrechter een strafworp toe aan Losser, deze werd opnieuw onberispelijk afgerond. Het eerste kwart eindigde met een stand van 2-3.

Het tweede kwart begon beter dan het eerste voor Losser. Na een minuut was de voorsprong uitgebouwd naar 2-4. Een man-meer situatie voor WS Twente zorgde voor de 3-4, maar slechts een paar seconden later scoorde Losser op fortuinlijke wijze de 3-5, waardoor de marge weer twee was. Het spel bleef op en neer gaan, de 4-5 was dan ook zo gescoord door WS Twente. Daarna leek Losser eindelijk wat grip op de wedstrijd te krijgen. In de laatste minuten van het Tweede kwart wist Losser nog twee keer te scoren.

Losser wist het goede spel van het tweede kwart mee te nemen naar het begin van het derde kwart, een fantastisch afstandsschot eindigde al snel achter de keeper van WS Twente. De ruime voorsprong die ondertussen was opgebouwd kon Losser niet lang behouden. Losser werd slordig in de verdediging en kreeg in deze situatie drie man-meer situaties tegen, WS Twente wist twee van deze situaties te benutten. Met een stand van 6-8 leek de spanning weer terug in de wedstrijd, maar een fraai doelpunt van Losser zorgde vlak voor het einde van het derde kwart voor de 6-9.

In het vierde kwart wist Losser snel de 6-10 te scoren, hierdoor was het verzet van WS Twente definitief gebroken. De rest van de wedstrijd werd hierdoor slechts een formaliteit. Losser wist nog twee keer te scoren en de mannen van WS Twente wisten ook nog hun doelpuntje mee te pikken. De wedstrijd eindigde met een stand van 7-12.

Eindstand: 7-12

Tussenstanden: 2-3, 4-7 en 6-9

Doelpuntenmakers Losser: Felix Huke (4), Eric de Vries (4), Michel Brookhuis (3) en Jop van der Woning