Nieuws

ZC Losser H1 verliest met ruime cijfers van DWV H1

Nadat er vorige week al verloren werd van WS Twente H3, moest ZC Losser H1 winnen van DWV H1 uit Doesburg, om de koppositie te prolongeren. Op voorhand was al duidelijk dat het een hele moeilijke klus zou worden. Tijdens de vorige wedstrijd tegen DWV werden al punten verspeelt na een spectaculaire wedstrijd die eindigde met een stand van 9-9.

Goede moed

Met goede moed begon Losser aan het eerste kwart. Losser was sterker dan DWV en creëerde een hand vol kansen. Het afronden van die kansen ging echter niet gepaard met veel overtuiging en precisie, waardoor Losser niet wist te scoren. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam DWV op fortuinlijke wijze zelfs op voorsprong; een afstandsschot eindigde achter keeper van Losser, 0-1.

Tandje bij

DWV leek te beseffen dat het, ondanks de voorsprong, een tandje bij moest zetten om van Losser te winnen. Na twintig seconden in het tweede kwart versierde de midvoor van DWV een man-meersituatie, deze werd vol overtuiging afgerond, 0-2. De overtuiging waarmee DWV tijdens deze fase van de wedstrijd speelde leek bij Losser te ontbreken. Direct na de 0-2 kreeg Losser ook een man-meersituatie, deze werd slordig uitgespeeld en in de tegenaanval wist DWV zelfs de 0-3 te scoren. Losser was getergd en deed er tijdens de laatste minuten van het tweede kwart alles aan om aansluiting te vinden bij DWV. Dit lukte, want binnen een halve minuut wist Losser te scoren via hun midvoor, 1-3. De mannen uit DWV leken hier toch van onder de indruk te zijn. Direct na de goal leed DWV snel balverlies, dit gaf Losser de kans op de aansluitingstreffer, deze kans werd door de Losserse midvoor op knappe wijze benut, waardoor het tweede kwartje eindigde met een stand van 2-3.

Sterk einde

Losser wilde voortborduren op het sterke einde van het tweede kwart, maar al na de eerste aanval van DWV in het derde kwart scoorden zij de 2-4. De tegentreffer weerhield Losser er niet van om op zoek te gaan naar hun derde doelpunt. Losser versierde een man-meersituatie, maar door goed verdedigend werk van DWV, werd deze niet benut. Sterker nog, in de tegenaanval scoorde het productieve DWV de 2-5. Losser kreeg een minuut na de 2-5 nogmaals de kans om een man-meersituatie om te zetten in een doelpunt. Deze kans werd opnieuw niet benut en om het voor Losser allemaal nog erger te maken werd een blunder van de Losserse defensie in de slotseconde van het derde kwart door DWV omgezet in een doelpunt. Het derde kwart eindigde met een stand van 2-6.

Met een marge van vier, leek DWV deze wedstrijd al naar zich toe te hebben getrokken. Toch begon het vierde kwart met geluk voor Losser, de 3-6 werd na twintig met geluk binnen getikt door Losser en anderhalve minuut later scoorde de Losserse midvoor zelfs de 4-6. Met nog ruim drie minuten op de klok behoorde een gelijkspel weer tot de mogelijkheden. Ook DWV besefte dit en verdedigde op sterke wijze de 4-6 voorsprong, waardoor Losser nauwelijks nog kansen creëerde en niet meer wist te scoren. Twintig seconden voor tijd wist DWV nog te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 4-7.

Volgende week zondag speelt Losser tegen Scholtenhagen H1 in Haaksbergen.

Eindstand: 4-7

Tussenstanden: 0-1, 2-3 en 2-6

Doelpuntenmakers Losser: Matijs Vaneker (3) en Michel Brookhuis