Nieuws

ZC Losser heren 1 zet overwinningsreeks voort

Na twee overwinningen in Nijverdal en Borculo namen de mannen van ZC Losser heren 1 het op tegen WS Twente heren 3 uit Hengelo in het eigen Brilmansdennen. Het resulteerde in een spannende wedstrijd met als resultaat een 11-9 overwinning.

Uitstekende start

De wedstrijd kende een uitstekende start voor Losser, na een goede eerste aanval stond de 1-0 binnen twintig seconden op het scorebord. Helaas kon niet voorkomen worden dat een halve minuut later de stand alweer gelijk werd getrokken. Het eerste kwart vervolgde zich met goede pres halve veld van Losserse kant, waardoor het krachtige Hengelose offensief op afstand werd gehouden. Aan het eind van het eerste kwart kwam WS Twente na een man-meer situatie alsnog op voorsprong.

Om de achterstand weg te werken werd door Losser de aanval gekozen, met resultaat, er kon nog 2 keer gescoord worden, waardoor het tweede kwart met een voorsprong begon. In het tweede kwart werd duidelijk dat de bonkige heren uit Hengelo moeite hadden met het tempo van de wedstrijd op dat moment. Toch kon dit nog niet worden omgezet in een grotere marge voor Losser, want onder andere door 2 keer een man-mindersituatie werden 3 tegengoals geïncasseerd.

Irritatie

In het derde kwart werd de marge wel uitgebouwd, met enig geluk, maar vooral kwaliteit, wist Losser 3 doelpunten te maken binnen anderhalve minuut. Na deze doelpunten gingen de mannen uit Hengelo gretig opzoek naar hun doelpunten, met als opbrengst 2 doelpunten. In het vierde kwart liep de irritatie tussen de spelers van WS Twente op, Losser wist hiervan te profiteren en wist uit een 3-man-meersiutatie de 11-7 te maken, waarna de wedstrijd gespeeld leek.

Na een klein slotoffensief wist WS Twente nog 2 keer te scoren, wat zorgde voor een eindstand van 11-9.
Al met al een prima voortzetting van de overwinningsreeks van de Losserse mannen. Zij treden 11 november weer aan in Losser tegen Scholtenhagen heren 1.

Tussenstanden: 3-2, 6-5 en 9-7
Eindstand: 11-9
Doelpunten Losser: Eric de Vries, Wim Wigger (2), Mathijs Vaneker (2), Joeri Wigger (5) en Michel Brookhuis.