Nieuws

Zilveren gemeentespeld voor Henk Kühlkamp

Zondagmiddag 10 september reikte Loco-burgemeester Joop Hassink de zilveren gemeentespeld uit aan Henk Kühlkamp.

Het was Henk Kúhlkamp die in 2005 het initiatief nam om het Korenfestival op te zetten. Dit werd in loop van de jaren een begrip onder de vele koren binnen de gemeente Losser, maar ook daar buiten. Koren begonnen zich spontaan aan te melden. Door zijn sponsoring heeft het festival ook zijn naam heeft gekregen. Hij heeft gezorgd dat het Korenfestival een vaste en kwalitatief hoogwaardige plaats op de jaarkalender van cultureel Losser heeft veroverd.

 
Verrassing

De uitreiking was voor Henk en Joke een complete verrassing. Wethouder Hassink bedankte Henk, en de rest van de organisatie voor 13 jaar Kühlkamps koren festival. Met deze editie eindigt een van de tradities van het Openlucht Theater Brilmansdennen. Dit was voor de gemeente ook de aanleiding voor het toekennen van de zilveren gemeente speld als grote blijk van waardering.

Na de speech van wethouder Hassink, die overigens dertien jaar aanwezig was bij het Korenfestival, werd het festival definitief afgesloten met het Lossers volkslied 'Miene hoestee"

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.