Nieuws

Zoektocht naar een nieuwe burgemeester

Losser zoekt een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad van Losser heeft op 14 juni 2017 de profielschets voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester vastgesteld.

Inwoners van Losser hebben via een burgemeestersenquête hun inbreng geleverd. In totaal zijn meer dan 200 reacties inwoners gereageerd. En wat vonden de Lossenaren nu eigenlijk? Deze waardevolle input van de Lossenaren is door de gemeenteraad meegenomen in de profielschets.

Kern van de profielschets

“Losser zoekt een dynamische persoonlijkheid die breed georiënteerd is. Die mede vormgeeft aan vernieuwing en vooruitgang en in staat is tot Lossers maatwerk als het moet. Iemand die vanuit strategisch inzicht en kennis van traditie en historie de grote lijnen ziet. De nieuwe lijnen uitzet. Iemand met rust, wijsheid en gedrevenheid. Een netwerker die de contacten binnen de Regio Twente en Duitsland warm houdt en uitbouwt. De nieuwe burgemeester is verbindend, ondernemend en innovatief.”

Planning

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester gebeurt in nauwe samenwerking met de Commissaris van de Koning (CdK). De burgemeestersvacature is op 6 september opgesteld.De sollicitatietermijn duurt drie weken. Daarna houdt de CdK gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens voert de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad gesprekken met de geselecteerde en geschikte kandidaten. De verwachting is dat voor de kerstvakantie de gemeenteraad een voordracht doet  van de favoriete kandidaat-burgemeester aan de minister van Binnenlandse zaken.

Welke burgemeester neemt plaats…. Benieuwd naar Losser? Bekijk hier de video gemaakt door RTV-Losser over de gemeente Losser. 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid