Nieuws

Zonnebloem Losser-Overdinkel op pad

Het was 19 September Prinsjesdag en toch keek niet iedereen naar de TV. Gasten van de Zonnebloem Losser-Overdinkel waren namelijk uitgenodigd om met de bus mee te gaan voor een middag uitstapje naar De Lutte.

Twentse humor

Met 55 gasten en 6 vrijwilligers werd er een bezoek gebracht aan Klompenmakerij Koop en het Arboretum Poortbulten. De mensen die gekozen hebben voor de Klompenmakerij werden onthaald met koffie en krentenwegge. Daarna vertelde Johnny Koop op zijn eigen wijze in het Twents en met humor over het verleden en heden van het klompen maken. Hij nam ons mee met een rondgang door de fabriek waar ook een tentoonstelling is van vroegere machines en handwerktuig. Met de nu gebruikte techniek liet hij ons zien hoe de klompen van goed hout gemaakt worden. Het einde van deze rondgang was in de winkel, waar niet alleen de klompen in vele maten en kleuren verkocht worden, maar ook werkkleding en cadeau artikelen.

Arboretum

Bij de theeschenkerij van het Arboretum werd ook eerst koffie met krentenwegge genuttigd. De zon scheen en voor wie het mogelijk was, werd er met wat hulp van een vrijwilliger een wandeling door het park gemaakt. Andere gasten konden ondertussen luisteren naar Erik Hurkens van het IVN en Carlien Oldekamp van de bijenvereniging, die vertelden over het 100 jarig bestaan van het Arboretum en over de bijenteelt.

Tegen 16.00 uur vertrok de bus naar het Pannenkoekenhuis de Stroper, waar men gezellig met allen aan tafel de pannenkoeken heerlijk liet smaken. De gasten en ook de vrijwilligers hebben een prachtige middag gehad, waar veel vrolijkheid de boventoon voerde. Vooral veel dank aan Ferdi en Tine de Boer die deze middag mede mogelijk hebben gemaakt door sponsering van de bus. Daardoor werd het voor veel gasten ook mogelijk gemaakt om mee te gaan.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid