Nieuws

Zwemster Moniek Nijhuis opent Vitaliteit Beurs Overdinkel

Op zondag  15 oktober  2017 organiseren de Buurtsportcoaches van de gemeente Losser voor de eerste keer de Vitaliteit Beurs. Deze gezellige, Interactieve beurs richt zich in het bijzonder op inwoners van de gemeente Losser van 55 jaar en ouder.

De Vitaliteit Beurs wordt gehouden in Overdinkel, in sporthal De Spil in ’t Trefhuus. De beurs wordt om 10.00 geopend door Moniek Nijhuis, ex Olympisch topzwemster, en sportwethouder Joop Hassink. De beurs eindigt om 14.00 uur. 

Op deze beurs kunnen 55+ers zich informeren over de lokale sport- en beweegmogelijkheden of over andere vormen van vrijetijdsinvulling. Uit onderzoek blijkt dat als 55+ers een hobby hebben ze gezonder leven, vitaler zijn en hierdoor ook langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Informatie en demonstraties

Op de 55+ Vitaliteit beurs staan in totaal 17 lokale standhouders. Zij infomeren de bezoekers over bewegen voor 55+, gezonde voeding, vrijwilligerswerk, mobiliteit en lifestyle. Ook zijn er demonstraties van de bowlsvereniging Losser, Sportief wandelen en Nordic Walking.

Moniek Nijhuis, ex Olympisch topzwemster en sportwethouder Hassink openen om 10.00 uur de Vitaliteit beurs. De entree is gratis.

Foto: Het Parool

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.