Agenda

Blijspel "Berendje is ter weer"

vrijdag 19 april 2019 20:00

Toneelvereniging De Rommelpot uit Losser speelt het blijspel “Berendje is ter weer“ van Erich Koch ook bekend onder de titel „Ein Engel auf Bewährung“ . Dit blijspel wordt gespeeld in de Twentse taal en is bewerkt en geregisseerd door Gerard Beuvink. Dit mag u niet missen temeer omdat dit het laatste stuk is wat de Rommelpot speelt in de muziekschool.

De muziekschool moet dicht en het is nog ongewis waar en wanneer de Rommelpot weer mag optreden voor zijn trouwe publiek.

Toneelvereniging De Rommelpot uit Losser speelt het blijspel “Berendje is ter weer“ van Erich Koch ook bekend onder de titel „Ein Engel auf Bewährung“ .Dit blijspel wordt gespeeld in de Twentse taal en is bewerkt en geregisseeBerendje Mooibroek is ter weer en dat mag gerust een groot wonder genoemd worden want hij stond al in de krant op de laatste bladzijdes met andere woorden : Berendje is oet de tied oftewel Berendje is dood. Niet dat er lang om hem getreurd werd want hij was genne besten.Hij had een heel groot keelgat en liet niks anders na dan schulden. Berendje is echter 1 jaar te vroeg overleden , een foutje van daarboven en daarom mag hij onder bepaalde voorwaarden weer terug uit de hel en kan zelfs nog de dans ontspringen als hij drie opdrachten volbrengt. Hij moet namelijk drie huwelijken voor elkaar zien krijgen. Mocht dit lukken kan hij alsnog als engel naar de hemel. Uitgerekend de bezitter van alle schuldbekentenissen de weerbarstige Willem Vrijer moet hij koppelen aan zijn rouwende vrouw Gerda. Willem,s sullige zoon Hannes, die verslaafd is aan haken en breien, moet ook aan de vrouw en wel met de doortastende dochter Lucy Mooibroek die echter gek is op stierenvechters. Het grootste wereldwonder zou echter zijn als de dorstige opa Geert van de koude kant nog eens weer in het huwelijksbootje zou stappen met de radicale oma Magda van de warme kant. Dat dit vreemde combinaties zijn hoeft geen betoog en alleen door gebruik te maken van zijn bovenaardse kunsten om zich afwisselend hoor- en zichtbaar te maken zou hij kunnen slagen in deze schier onmogelijke opgave. En als dan ook nog de pinnige zuster Hilda van Berendje ten tonele verschijnt die gehoord heeft dat Berendje lottogeld zou hebben gewonnen en verstopt, ontwikkelt zich een fantastisch blijspel.

Kaartverkoop kan telefonisch via Grady Benschop 053-5381489 of Jan Peters 053-5360769 , via hun Facebookpagina; of via de pagina Kaartverkoop op hun website. www.muziekschooldesleutel.nl

 

Telefoon: 
053-5381309
Locatie: 
Muziekschool De Sleutel Diepenbrocklaan 41, 7582 CX Losser
Organisatie: 
Toneelvereniging De Rommelpot