Agenda

Je weet niet wat je ziet… in galerie Artisto

donderdag 8 oktober 2015 19:15 tot zondag 31 januari 2016 19:15

Expositie bij galerie Artisto

De gouden koets op het hoofd van prinses Beatrix, knijpers als zwaluwen op de waslijn, een giraf met een lichaam als een gitaar…. op de expositie ‘Je weet niet wat je ziet’, die tot februari in galerie Artisto wordt gehouden, is niets onmogelijk. Behalve in één oogopslag doorgronden wat je ziet. Want of het nu om de pentekeningen van Redmer Hoekstra gaat, om de schilderijen van Liesbet Optendrees, de glasobjecten van Anne Marie Stuij of het keramiek van Gerry Wienk, al het werk op deze tentoonstelling getuigt van een mysterieuze gelaagdheid die de toeschouwer uitdaagt om twee en soms zelfs drie keer te kijken.

Vooral de ragfijne zwart-wit tekeningen van Hoekstra verbeelden een wonderlijke werkelijkheid. Een wereld vol realistische elementen, samengevoegd in een surrealistische context. Soms ironisch, soms komisch of zelfs maatschappijkritisch, maar altijd getuigend van een magistrale fantasie.

Ook in het werk van Liesbet Optendrees is niets wat het op het eerste gezicht lijkt. Met haar abstracte materieschilderijen geeft deze kunstenares vorm aan haar voortdurende zoektocht naar wat achter het zichtbare verborgen ligt. In vele geraffineerde kleurlagen, opgebouwd met behulp van materialen als as, papier, zand, houtsnippers en zelfs  oud ijzer, brengt de kunstenares het ‘verborgene’ in beeld.

Bij de glasobjecten van Anne Marie Stuij draait het daarentegen vooral om de magische speling van het licht in het glas en het samenspel van de kleuren, terwijl keramiste Gerry Wienk in haar sier- en gebruiksvoorwerpen een gestolde impressie laat zien van de wereld waarin we leven.

Galerie Artisto aan het Martinusplein 14 in Losser is geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
Meer informatie op www.Artistolosser.nl.