Agenda

lezing van Griet Op de Beeck

zondag 14 april 2019 14:30

Op zondag 14 april is er een lezing van Griet Op de Beeck op de prachtige locatie Landgoed de Wilmersberg. Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre; Griet Op de Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe haar werk dient te worden gelezen. Ze vertelt aan de hand van drie fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema's van haar boeken. Na afloop zal Griet Op de Beeck signeren en is er tijd en ruimte om over de lezing na te praten.

Griet Op de Beeck debuteerde met Vele hemels boven de zevende, een kleine twee jaar later volgde Kom hier dat ik u kus, twee romans die veel bijval oogstten. Haar derde boek, Gij nu, is de best verkochte verhalenbundel in de lage landen. Het beste wat we hebben verscheen in september 2017; het is het eerste deel van een trilogie. In 2018 viel haar de eer te beurt om het Boekenweekgeschenk te schrijven, als zesde Belgische schrijver ooit.

Griet Op de Beeck schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over het belang van spijt hebben. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over evolutie versus stagneren. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Prijzen € 10,00 Entreeprijs

Prijs is inclusief een kopje koffie of thee. 
Entreekaarten zijn te koop of te reserveren bij Boekhandel Broekhuis en de Bibliotheek, ook telefonisch of per mail

 

Telefoon: 
0541 512516
Locatie: 
Landgoed De Wilmersberg Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte
Organisatie: 
hotel de Wilmersberg, Boekhandel Broekhuis en de Bibliotheek Oldenzaal