Agenda

Open Dag bij Het Lossers Kunst Collectief

zondag 31 maart 2019 12:00

Ook dit voorjaar zet het Lossers Kunstcollectief de deuren open voor iedereen die het leuk vindt om eens te komen kijken naar wat wij doen in onze voormalige schoollokalen aan de Markeweg. Deze open dag vindt plaats op zondag 31 maart tussen 12 en 16 uur. Het LKC is bij velen nog onbekend en bestaat toch al sinds het begin van de tachtiger jaren. Onder andere deze open dagen zijn bedoeld om de naamsbekendheid te vergroten en geïnteresseerden kennis te laten maken.

Het LKC is een stichting die een gedeelte van een schoolgebouw in Losser exploiteert om  iedereen die behoefte heeft om op persoonlijke creatieve wijze Beeldende Kunst te beoefenen een vrije atelierruimte aan te bieden. Niet om daar een beroep uit te oefenen maar gewoon omdat je het leuk vindt en thuis nou eenmaal geen atelier hebt. Intussen tellen wij meer dan 75 deelnemers.

Voor veel deelnemers is het daarnaast ook een heerlijke manier om sociale contacten te leggen en daarmee je interesses en activiteiten op het gebied van Beeldende Kunst onderling te kunnen delen. Maar je kan ook alleen werken. Het is dan ook een open atelier, waar iedereen die betalend deelnemer van het Collectief is kan werken op tijdstippen die hem of haar het best uitkomen.

In een voormalig schoolgebouw aan de Markeweg 2 in Losser, gehuurd van de gemeente, hebben wij de beschikking over klaslokalen en andere ruimtes en vele door de stichting verworven voorzieningen zoals meubilair, gereedschappen, materialen, schildersezels, een ets pers, keramiekoven, zuurkast enz.

Deelnemers aan het Collectief houden zich bezig met keramiek, (model)tekenen en schilderen, etsen, glas-in-lood technieken en digitale fotografie. Misschien zijn andere artistieke bezigheden ook nog wel denkbaar. Er worden echter geen cursussen gegeven, want het is geen school, en het is ook niet toegestaan om er commercieel  iets te maken of anderszins tegen betaling te werken.

Wel worden er regelmatig workshops georganiseerd door onze eigen mensen en zijn er ook wel groepsactiviteiten.

Het LKC biedt verschillende vormen van lidmaatschap aan tegen aantrekkelijke contributies. Vraag bij de secretaris naar informatie als u meer wilt weten. Bij voorkeur via e-mail: lkc.losser@gmail.com

Alle informatie en vooral een eigen indruk krijgt u als u komt kijken. Een aantal van ons is daar aan het werk en graag bereid alles uit te leggen.

U bent van harte welkom.

Locatie: 
Markeweg 2 in Losser.