Agenda

Sinterklaasintocht Losser

zondag 19 november 2017 13:00

Zondag 19 november is het weer zover dan zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Losser. Centrum Management Losser (CML) staat garant voor de intocht. Alle ondernemers van het centrum in Losser betalen een bijdrage voor de centrumactiviteiten.

Zondag 19 november is het weer zover: dan zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Losser. Stichting Centrum Management Losser staat garant voor deze intocht. Ook dit jaar zal de goede oude man stralend in Losser verschijnen en neemt hij de brandweerpiet mee. Samen met ruim 60 pieten zal hij een bezoek brengen aan Losser. Fietspieten, muziekpieten, acrobaatpieten, klimpieten en natuurlijk de luisterpieten en de cadeautjespieten, te veel om allemaal op te noemen.

Vanaf 13.00 uur zullen de pieten hun kunsten vertonen bij de Oude Toren op het Martinusplein. De pieten zullen weer abseilen vanaf deze toren (zeer spannend). Een kinderkoor zal de nieuwste Sinterklaasliedjes aan het publiek ten gehore brengen.
Sinterklaas zal om 13.15 uur op zeer spectaculaire wijze worden binnengehaald zoals we dat van hem gewend zijn. Na het welkomstwoord door de burgemeester zal Sinterklaas aan zijn rondgang door het dorp beginnen. De burgemeester zal Sint vergezellen in een cabrio.

Route 

De rondgang start op het Martinusplein en gaat daarna via de Sint Maartenstraat en de Kerkstraat naar de Brink waar Sinterklaas zijn oldtimer zal verlaten en te voet verder zal gaan. Sint wordt persoonlijk op de Brink ontvangen en zal hier een half uur blijven. Daarna stapt hij in de Brinkstraat weer in de oldtimer. Hierna rijdt hij naar de Teylersstraat, Raadhuisplein en het eindpunt is het gemeentehuis. Na afloop van de rondgang zal Sinterklaas nog een rondje in de draaimolen op het Raadhuisplein samen met zijn pieten meedraaien. Tevens is er voor de kinderen een suikerspin of een andere versnapering te koop bij de draaimolen.

Van 14.30 tot 15.00 uur geeft Sinterklaas een receptie in Grand Café Hotel Smit aan de Brinkstraat te Losser. De Sinterklaasstoel uit Spanje wordt geplaatst, hier heeft Sint alle tijd voor de kinderen. Ook kunnen prachtige foto’s gemaakt worden van de Sint en de kinderen. De tekeningen kunnen persoonlijk aan de Sint worden overhandigd.

Om 15.00 uur zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Dorpsafé ’t Raedthuys en hier is ook weer voldoende gelegenheid om Sinterklaas te verwelkomen.

Tijdens de intocht zijn alle winkels van 12.00 tot 17.00 uur geopend vanwege de koopzondag. Zowel het Martinusplein als de Brinkstraat zal afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.

 
 
Locatie: 
Centrum Losser
Organisatie: 
Stichting Centrum Management Losser