Agenda

Sponsorloop: Ren voor Ruby

zondag 12 april 2015 13:00 tot 15:00

Zondag 12 april wordt er in Losser een sponsorloop georganiseerd voor Ruby. Ruby is een meisje uit Losser van 3 jaar oud. Zij gaat sinds haar geboorte al ziekenhuis in en uit, maar een officiële diagnose is nog niet gesteld.

Al snel na haar geboorte bleek dat Ruby zich niet ontwikkelde. Met haar 3-jarige lijfje zit ze motorisch op het niveau van een kindje van ongeveer 10 weken. Ze kan niet zelf haar hoofd rechtop houden, niet zelfstandig zitten, krijgt voeding via een maagsonde, kan niet praten en nauwelijks communiceren en heeft veel ongemak door de sterke wisselende spierspanning in haar lijfje. Kortom: ze is geheel afhankelijk van anderen. Ruby zou heel graag een fijne rolstoelauto hebben om comfortabel naar haar papa, de fysiotherapie, en de dagbehandeling te rijden, en natuurlijk leuke uitjes in de buurt te ondernemen! Haar moeder, vader en zusje zouden hier ook ontzettend blij mee zijn.

Ruby is te groot geworden om in- en uit een gewone auto te tillen, vooral doordat zij zelf totaal geen controle heeft over haar spieren, en dus zo goed als niets kan. Dit levert bij moeder Manon lichamelijke klachten op. Ruby’s vader en moeder zijn niet meer bij elkaar, en vanwege de intensieve zorg voor Ruby kan Manon niet werken, waardoor zij niet de financiële middelen hebben om een aangepaste auto aan te schaffen. Overheidsinstanties geven geen vergoeding voor dit cruciale hulpmiddel.

Om Ruby en haar familie een eind in de goede richting te helpen organiseren wij een sponsorloop op zondag 12 april 2015 in het centrum van Losser.

"Ren voor Ruby" Sponsorloop Zondag 12 april 2015 Van 13:00 tot 15:00 uur Centrum van Losser

Wat is de bedoeling?

Tijdens de sponsorloop is er een rondje van 600 meter uitgezet in het centrum van Losser. Je mag zelf weten hoeveel rondjes je rent, of wandelt als je dat liever doet, tussen 13:00 en 15:00 uur. Het is de bedoeling dat je je laat sponsoren door familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, kortom: Iedereen die je maar kunt bedenken! Hiervoor kun je bijgevoegd formulier gebruiken. Je mag natuurlijk jezelf ook sponsoren, of andere lopers motiveren om mee te doen! Je kunt je voor een vast bedrag laten sponsoren (bijvoorbeeld 5 euro ongeacht hoe ver je rent of wandelt), maar het mag ook per rondje (bijv. 1 euro per rondje).

Contactpersoon: 
Reina Visser en Tim Bergboer
Telefoon: 
0643 079 231
Locatie: 
Hotel Smit Brinkstraat 34-36 7581 GD Losser