Nieuws & Agenda

AJc’96 haalt overtuigend de eerste periodetitel

Acht wedstrijden gespeeld, acht keer gewonnen. 32 keer gescoord, één keer een tegendoelpunt geïncasseerd.

Volledig verdiend

Saillant detail; dat ene tegendoelpunt kwam voort uit een strafschop. Het zijn indrukwekkende cijfers die het team van trainer Erik Hellegers laat noteren. De eerste periodetitel werd dan ook volledig verdiend in de wacht gesleept, zaterdag jl. in de thuiswedstrijd tegen ATC’65. De gespannen gezichten aan het begin van de wedstrijd verdwenen snel toen de bal eenmaal rolde.

Opnieuw grossierde AJc’96 in het creëren van kansen. ATC’65 had er weinig tegenin te brengen maar een zeer sterke keeper hield de ploeg uit Hengelo lang overeind. Het duurde tot kort voor rust voordat hij dan toch verslagen werd. Bart Spitholt werd de diepte ingestuurd, zoals al veel vaker was gebeurd, en nu verschalkte hij de keeper met een droge schuiver. Een prettige stand om de rust mee in te gaan, maar bij AJc’96 voelde dat toch anders. Niet eerder dit seizoen werd er zo lang gewacht op het eerste doelpunt.\

Tweede helft

De tweede helft liet een vergelijkbaar beeld zien. De centrale verdedigers strooiden met passes, de vleugelaanvallers kenden veel diepte in hun spel en de middenvelders sloten vaak goed aan. Een uitstekende individuele actie van Nick Voogtsgeerd besliste het duel. Hij had al vroegtijd gezien dat de keeper ver voor zijn doel stond, kwam in balbezit en bedacht zich geen moment. De bal werd over de keeper geheveld en scheerde onder de lat door het doel in. De 2-0 stond op het bord, het feest kon beginnen.

Toch viel het met die feeststemming wel mee, en dat zegt iets over de spelersgroep. Ook trainer Erik Hellegers had dat gezien; we hebben ook in deze wedstrijd heel veel kansen gecreëerd en moeten nog harder werken aan die laatste pass. Het is vaak goed tot dat laatste moment, dat is zonde. We konden vandaag goed de diepte vinden, hebben opnieuw veel kansen tot stand weten te brengen. Met de juiste eindpass maak je er in de eerste helft zeker vier en is de wedstrijd voorbij. ATC’65 heeft een goede ploeg. Beter heb ik ze nog niet meegemaakt dit seizoen.

Willen kampioen worden

Dat de feeststemming niet heel uitbundig is vind ik uitstekend. We willen gewoon kampioen worden, en dan hebben we die periodetitel niet nodig. Het is natuurlijk wel fijn dit achter de hand te hebben. Maar het gaat om de titel, en dat leeft ook in deze groep. De eerste plaats is de enige plaats die telt. Volgende week wacht PW op ons in Enschede. Het veld is daar altijd zwaar, en meestal in het voordeel van de thuisclub. Zij staan slechts twee punten achter ons, dus deze is belangrijk. Als we hard blijven trainen en de opdrachten uitvoeren moet het kunnen. En dan zetten we een goede stap op weg naar een kampioenschap.