Forum

Open brief aan……….

foto: nos.nl

Beste Mark, Sybrand, Alexander en Gert-Jan,

 

Zo mag ik jullie wel noemen als kopstukken van VVD, CDA, D66 en CU toch?

Zo langzamerhand zijn jullie zo vaak op TV geweest en is het zo vaak over jullie gegaan, dat jullie al een klein beetje familie zijn.En tegen je familie kun je ook alles zeggen toch?

Fijn dat jullie er bijna uit zijn gekomen en de ministersposten al aan het verdelen zijn. 16 Ministers maar liefst. Maar ja ….. iedere partij wil natuurlijk wel een mooie ministerspost, dat snap ik ook.  Ik vind wel dat het lang duurt, maar het kan ook knap lastig zijn om er met zijn vieren uit te komen, dat snap ik best.  En ik snap ook wel dat je links en rechts wat moet inleveren (eigen ervaring laat ik maar zeggen).  En ook dat dit helemaal niet leuk is. Maar goed, je moet toch wat om een kabinet in Nederland te krijgen, dat snap ik ook. En ik vind het best knap dat het toch lukt.Maar ik hoorde ook – ja wat ze allemaal al wel niet verzinnen – dat het eigen risico weer OMHOOG zou gaan.

Weet je wat ze zeggen…..dat het 400 euro per persoon per jaar gaat worden. Een vergissing denk ik…..een ongelukje…..een verschrijving ?! Dat de zorgverzekering al weer omhoog gaat, geloofde ik eerst ook niet. Nog meer mensen die in de problemen komen dacht ik nog.

Maar weet je Mark, Sybrand, Alexander en Gert-Jan….dat was echt waar.Ik was daarom ook heel blij dat Sybrand en Gert-Jan het eigen risico fors naar beneden wilden hebben. Tenminste… dat wilden ze nog vóór de verkiezingen. En ik dacht dat jullie, Mark en Alexander, daar ook wel een beetje begrip voor zouden hebben. Dat jullie ook wel wisten hoeveel mensen nu al zorg mijden… en met al die stapeling van kosten in de problemen komen. Ouderen, maar ook jongeren….om over chronisch zieken maar niet te spreken. Dat steeds meer mensen dan maar niet meer naar de specialist gaan, of controlebezoeken overslaan. En de tandarst….de extra verzekering is zo duur dat velen die niet nemen en dan maar een jaartje overslaan.

Oh wisten jullie dat niet! Nou dan moeten jullie misschien de komende weken nog even goed luisteren naar de mensen in het land in plaats van ministersposten te verdelen. Want dit is echt belangrijker.

Of wisten jullie het wél……. Ja…wat moet ik daar nu op zeggen. Oh…..Jullie vinden andere dingen belangrijker? En… jullie vinden de zorg te duur.

Beste Mark, Sybrand, Alexander en Gert-Jan. Misschien niet nagedacht over een ander vergoedingssysteem in plaats van per verrichting met een heleboel administratieve rompslomp en bovendien fraudegevoelig. Misschien er niet over nagedacht om alle medici gewoon in dienst te nemen? Misschien niet nagedacht dat topsalarissen en bonussen niet in verhouding staan tot geleverde prestatie? Misschien er niet over nagedacht dat het niet gaat om prachtige gebouwen, maar om zorg voor de mens….?!  Niet over nagedacht om al die zorgverzekeraars een keer goed door te lichten? En die dure medicijnen…waarbij het de farmaceutische industrie er niet om gaat om ons beter te maken, maar om de winst…!

Oh… wel over nagedacht, maar gewoon gedacht .....lastig, lastig allemaal…. laat maar! Veel gemakkelijker om de burger daarvoor te laten betalen en ziek zijn te bestraffen.

Beste Mark, Sybrand, Alexander en Gert-Jan…. Ik hoop dat jullie snappen dat ik dat dus niet snap!

 

Lies ter Haar, mede namens allen die hier de dupe van worden

Vensters: 
afbeelding van Lies ter Haar

Door: Lies ter Haar

Lies ter Haar is fractievoorzitter van Burgerforum in Losser. Ze is tevens 3e raadsvoorzitter en is lid van de commissie Bestuur en Samenleving en de financiële werkgroep. Ze heeft financiën, sociaal domein, verbonden partijen en volkshuisvesting in haar portefeuille.