Gemeente

Nieuws

Stemmen voor de 1e keer

Stemmen voor de 1e keer

Vorig jaar (2017) 6 dagen voor mijn 18e verjaardag vorig jaar mocht iedereen stemmen. Wat vond ik dit jammer want ik keek er best wel naar uit! Ik had ook best in de limousine willen zitten die de burgemeester had geregeld voor alle 18 jarigen die voor het eerst mochten stemmen. 

Op 21 maart jarig

Dit jaar word ik 19 en mag ik voor het eerst stemmen, ook ben ik die dag jarig! Ik heb al redelijk wat ingelezen van diverse partijen in Losser. hierbij de punten die ik het belangrijkste vind. Burgerforum Losser heeft zoal in hun standpunten staan: Zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Hondenbelasting afschaffen. CDA losser heeft zoal in hun standpunten staan: Een dienstverlenende gemeente. Zorg voor elkaar. D66 heeft zoal in hun standpunten staan: Hoogwaardig openbaar vervoer. Kansen voor iedereen. Zorg voor jong en oud. VVD heeft zoal in hun standpunten staan: Hard aanpakken (drugs) criminaliteiten. Handen af van hulpverleners. Gebouw Aloysius school moet blijven. Nieuwkomers passen zich aan. De standpunten van GroenLinks vind ik weinig bijzonders aan, maar U kan van mening verschillen. PVDA heeft zoal in hun standpunten staan: Solidariteit met elkaar en voor elkaar.

Wat mij wel erg steekt van de VVD is dat ze zeggen: Wie bijstand krijgt en de sollicitatieplicht niet naleeft of geen tegenprestatie verricht, verliest zijn of haar uitkering. Wat als je nou niet kan werken, wat als je nou lichamelijk niets kan? Dan verlies je gewoon je uitkering. Ik vind dit echt schandalig. De punten die ik van de VVD heb opgenoemd vond ik heel erg goed! Maar toen ik dit standpunt tegenkwam dacht ik al gelijk: ”Daar ga ik niet op stemmen als ze zo denken.” Ook ik heb een uitkering omdat ik niet het maximum bedrag kan verdienen en niet fulltime kan werken. ik doe er wel wat voor terug. Maar wat als ik het niet zou kunnen? Daardoor valt de VVD voor mij af, en vind ik de standpunten van Burgerforum, D66 en CDA wel erg goed.

 

Vensters: 
afbeelding van Kim van Huizen

Door: Kim van Huizen

Ik ben 18 jaar en kom uit het mooie Losser. Sinds 2 jaar heb ik een eigen spiegelreflex fotocamera en sindsdien is fotograferen mijn grote passie.