Gemeente

D66 Losser stemt in met nieuw tariefsysteem afvalinzameling

D66 Losser stemt in met nieuw tariefsysteem afvalinzameling

Tijdens de afgelopen raadsvergadering heeft D66 Losser ingestemd met de invoering van diftar.

Diftar betekent dat er naast vaste kosten ook  een bedrag betaald wordt per keer dat de afvalcontainer aan straat wordt gezet. Door slimmer om te gaan met je afval kun je dus besparen op je kosten.

Ook is dit systeem eerlijker!
Als je nu al de containers minder vaak aan straat zet, betaal je net zoveel als iemand die de container elke week aan straat zet. Vanaf volgend jaar is dat dus eerlijker.

Losser maakt niet dezelfde fout als andere gemeenten!
Als je volgend jaar de container zet zo vaak aan straat zet als nu, dan betaal je ook ongeveer net zoveel als nu. In andere gemeenten ga je dan fors meer betalen. D66 Losser wil juist belonen in plaats van bestraffen. Ga je goed afval scheiden, dan kun je dus besparen op je afvalkosten.

Diftar is het goedkoopste systeem!
Hoewel een andere partij ons wil laten geloven dat dit niet waar is blijkt dat zij de gegevens van een hoogleraar verkeerd interpreteren. In grote steden, met veel flats, is diftar een duurder systeem. Echter, in gemeenten met veel laagbouw (zoals Losser) is diftar juist veel goedkoper. Volgens onafhankelijk onderzoek kunnen 1-persoons huishoudens tot 20% besparen en meerpersoons huishoudens tot 12%.

Natuurlijk blijven wij ook volgend jaar de afvalinzameling goed volgen!

Vensters: 
afbeelding van Ronald Ringenoldus

Door: Ronald Ringenoldus

Ronald Ringenoldus is raadslid voor D66 en woont in Overdinkel.