Gemeente

Ouderen trek aan de bel

Ouderen trek aan de bel

De problematiek van de huisvesting voor ouderen is een onderwerp dat zo geleidelijk aan steeds meer ouderen in Losser bezighoudt. Ben van Lochem heeft 3 jaar gelden bij o.a. het gemeentebestuur hier aandacht voor gevraagd. Een paar maanden geleden heeft hij dat opnieuw gedaan.

Nu niet alleen voor het onderwerp huisvesting, maar ook voor de ouderenzorg en met name voor die senioren die niet meer thuis kunnen wonen. Naar aanleiding van een bericht hierover bij Hallo Losser en een ingezonden brief in een landelijke krant heeft hij diverse reacties gehad, waaronder berichten over, zoals hij dit noemt, tenenkrommende situaties. Ben heeft onlangs een gesprek gehad met wethouder Prins. Recent met de directeur van Zorggroep Sint Maarten te Losser. De conclusie die Ben trekt is dat er veel in beweging is, maar dat het allemaal bij lange na niet genoeg is om tegemoet te komen aan de vraag naar passende huisvesting, zoals bijv. appartementen en aanleunwoningen.

Ook  de opvangmogelijkheden in het eigen dorp of directe omgeving schieten te kort ingeval thuis wonen plotseling niet langer meer kan. Ben wil geen onrust veroorzaken maar roept de ouderen wel op om ook zelf bij de betrokken instanties en/of politiek aan de bel te trekken.

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.