Gemeente

Rupsen in de bomen (update)

Rupsen in de bomen

In sommige wijken in Losser huist de Eikenprocessierups.

In sommige wijken in Losser zitten deze rupsen in de bomen.

Reactie van de gemeente: "Het plastic om de eikenbomen helpt niet tegen het bestrijden van de eikenprocessierups. We weten niet wie het doet maar we raden mensen af dit te doen. Het plastic raakt los, het komt in de natuur en dan moeten we het weer opruimen. Sterker nog het servicebedrijf wordt ingezet om de bomen weer van hun plastic jasje te ontdoen. Bevorder de natuurlijke groei van bloemen in de berm en in je tuin. Dat helpt beter dan plastic om bomen."

De buurtbewoners kunnen naar de gemeente  Losser gaan om daar een melding te doen of om tips te vragen.  Ziet u eikenprocessierupsen, neem dan contact op met de gemeente t (053) 5377444.

Wat doet de gemeente?

De gemeente Losser merkt de bomen waarin eikenprocessierups is aangetroffen met een rood-wit lint. Deze bomen kunt u het beste mijden, omdat brandharen en nestresten door de wind uit de boom kunnen waaien.Op drukke punten waar veel mensen samenkomen (sportzalen, scholen, winkels)  bestrijden we de rupsen actief door ze uit de bomen te zuigen en te verbranden. Hiervoor zet de gemeente een gespecialiseerd bedrijf in. Helaas kan de we als gemeente niet vooraf alle rupsen uit de gemeentelijke eikenbomen verwijderen. De kosten voor het verwijderen zouden dan enorm hoog oplopen. Ook het preventief spuiten met een biologisch middel is voor ons een te kostbare zaak. Daarnaast is het effect maar beperkt omdat in Losser veel eiken staan die geen eigendom zijn van de gemeente.

Meer informatie op deze pagina: https://www.losser.nl/Inwoners/Openbare_ruimte/Melden_schade_storing_overlast/Eikenprocessierups.

Vensters: 
afbeelding van Robin Hermink

Door: Robin Hermink

Ik ben een spastische jongen. Ik heb een eigen website genaamd: www. robinhermink. nl Meer heeft een mens niet nodig. Als u onder een artikel mijn website adres leest moet u links op mijn foto klikken dan komt u op mijn persoonlijke pagina van Hallo Losser.   Daar werkt mijn website adres als een link.