Gezondheidszorg

Dementie vriendelijke gemeente Losser

Anja Prins Wethouder gemeente Losser wil u uitnodigen voor de startbijeenkomst Dementievriendelijk Losser op donderdag 19 september van 19.00 – 21.30 uur.

Dementie is een groeiend probleem. In de komende jaren verdubbelt het aantal mensen met dementie in de gemeente Losser. Belangrijk is dat we ons hier samen op voorbereiden.  
 
Noaberschap en omzien naar elkaar zijn belangrijke kenmerken van hoe wij met elkaar omgaan in Losser. Het spreekt voor zich dat mensen met dementie deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving. En dat wij hen hierbij helpen. Tijdens de startbijeenkomst hebben we het met elkaar over wat je als inwoner, ondernemer, vereniging of club kunt doen om dit mogelijk te maken. 

Startbijeenkomst Dementievriendelijk Losser 19 september

Locatie:

  • ’t  Losser’s Hoes  
  • 19.00 - 19.30 uur Inloop met koffie 
  • 19.30 uur start van de bijeenkomst.
  • 21.30 uur Afsluiting van de bijeenkomst

Annet Meijerink heet u welkom en interviewt  wethouder Anja Prins, gemeente Losser en Gerard Kanne, Alzheimer Nederland. Door theater en muziek laat theatergroep ZINthese zien waar we tegenaan  lopen in het dagelijks leven met dementie. PLUS Bellers uit Overdinkel, ’t Gilde en de Actieve Ontmoeting vertellen over hun ervaringen. En uiteraard is men ook benieuwd naar uw ervaringen. 

Waardevolle tips

U krijgt waardevolle tips wat u als ondernemer of vereniging kunt doen om dementievriendelijk te worden, voor-aanmelden training Dementievriendelijk. Wilt u uw komst alstublieft aanmelden via een mailtje aan: dementievriendelijk@losser.nl  De gemeente streeft ernaar om een Dementievriendelijke gemeente te worden. Maar dat kunnen ze niet alleen. Dat doen we samen! Nu en in de toekomst. 

Tweede jeugd 

Ben je ‘t volledig of maar een ietsiepietsie Losser gaat respectvol om met dementie

Duizend keer de verkeerde weg genomen

Steeds weer op de juiste plek uitgekomen

Losser doet dementerenden veel deugd

Ze willen in Losser graag hun tweede jeugd 
 
Gedicht door Sietse Smit

Vensters: 
afbeelding van Stineke Niehenker

Door: Stineke Niehenker

Mijn beroep is MTH verpleegkundige in de thuiszorg (Medisch Technisch Handelen) bij Maartje, al meer dan 50  jaar in de zorg werkzaam, waarvan 38 jaar Spoed Eisende Hulp.  Vanwege mijn lange ervaring in de zorg heeft het venster gezondheidszorg en contactpersoon socialekaart, daarom ook mijn speciale interesse en daar wil ik mij ook graag voor