Blog

Mijn Broer

Dit blog gaat over hoe mijn broer 30 jaar geleden uit het leven stapte, omdat het voor hem te moeilijk was

Dit jaar 2018 is het 30 jaar geleden dat mijn broer uit het leven stapte. Voordat hij deze beslissing nam, had ik de indruk dat mijn broer erg gelukkig was, hij had immers in mijn ogen alles voor elkaar: goede vrienden, leuke baan, goed inkomen, mooie auto, leuke hobby's.

Samen spraken we vaak over techniek, deden het onderhoud van zijn auto ook samen. Voor mij waren er op dat moment op geen tekenen dat hij uit het leven wilde stappen.
Hij ging op vakantie met zijn vrienden, had zelfs een ontluikende liefde, ik was daar best jaloers op. Hij woonde nog wel thuis bij mijn ouders.

Hij stapte regelmatig op de fiets en maakte flinke tochten, omdat hij dat leuk vond, althans dat dacht ik. voor hem was het achteraf iedere keer en manier om de moed te vinden om uit het leven te stappen.

Waarom ? Omdat hij op zijn werk destijds voor "Flikker" uitgemaakt werd, en daar kon hij niet tegen. En ondanks dat hij geruime tijd hulp daarvoor had, bleek dat ze hem daarbij niet konden helpen, en kon men hem ook niet meer bereiken.

Het onoverkomelijke gebeurde dus ook.

Het onderstaande gedicht draag ik op aan hem:

Mijn broer

Mijn broer heeft een kort leven gehad

niet omdat ie niet kon, maar hij was het zat.

Vaak deden we samen dingen,

omdat we het goed met elkaar konden vinden.

Techniek was zijn ding,

vandaar dat het vaak daarover ging.

Op een dag, het was in augustus,

toen werd ik wel erg rustig.

Mijn broer was niet meer,

er kwam geen volgende keer.

De wereld was voor hem te hard,

en in mijn familie deelden we de smart.

Mijn broer, mijn Hart.

Vensters: 
afbeelding van Bert Eulderink

Door: Bert Eulderink

Hallo, mijn naam is Bert Eulderink, in mijn dagelijkse leven ben ik kernmaker bij Aluminium Gieterij Oldenzaal. Ik woon in hartje Losser, waar ik ook opgegroeid ben. heb 21 jaar in Enschede gewoond, maar sinds mei 2018 woon ik weer in het mooie Losser