Lossernaren in den vreemde - Update

Hallo Losser start een nieuwe rubriek. “Lossernaren waar ook ter wereld.” Mocht je Losser ooit hebben verlaten, zoals bijvoorbeeld de familie Meijer, in het hieronder aangehaalde prachtige verhaal, nodigen wij je uit om een Blog te plaatsen op hallo Losser. Graag zelf geschreven en met een foto.


 

Nb. Om deel te nemen aan de verloting (zie hieronder), dient Uw profiel in Facebook op delen = Openbaar te staan. Hoe controleert (of wijzigt) U dit: In de app Facebook kies  1. het zg. hamburgermenu (3 streepjes boven elkaar Rechter bovenhoek), 2. ga naar Privacysnelkoppelingen, 3. Kies Wie kan mijn inhoud zien, en Wie kan je toekomstige berichten zien en klik daar Openbaar aan.
Nadat u het bericht heeft gedeeld, kunt u eventueel een andere instelling kiezen.

 

Hallo Losser vanaf Terschelling
Zaterdagmorgen 4 maart 2017 rinkelt in de winkel Wad Anders op Terschelling de telefoon. Ik pak op en hoor aan de andere kant van de lijn; "met Rob Wegdam'. Nou dat is lang geleden dat wij elkaar voor het laatst hebben gesproken was mijn eerste reactie. Ooit was Rob Wegdam met zijn Toyota autogarage onze buurman aan de Broekhoekweg moet u weten. Rob had de avond tevoren een uitnodiging van mij ontvangen om een facebookpagina "Hallo Terschelling", leuk te vinden. Toen hij het zusje van Hallo Losser op internet had bekeken, besloot hij ons te bellen voor een nieuwe rubriek op Hallo Losser. Of wij de aftrap wilden geven. Maar natuurlijk, dat gaan wij doen was meteen mijn antwoord.
Liefde voor Terschelling
Onze liefde voor Terschelling is begonnen in onze verkeringstijd. Albert en ik zijn sinds onze verkeringstijd ieder jaar op vakantie naar Terschelling geweest. Eerst op de fiets samen maar toen er kinderen kwamen vonden wij de fiets niet echt meer een uitdaging. In januari 1992 zijn wij getrouwd op Terschelling, wij woonden toen nog in Losser en eind december werd onze oudste dochter geboren. In 1995 kochten wij een grote De Waard tent en gingen met de kinderen ieder jaar kamperen op Terschelling. In de zomer van 2001 waren wij zoals gewoonlijk ook aan het kamperen op Terschelling en komen aan de praat met een Terschellingse. Zij herkende ons van andere jaren. Wat ons toch ieder jaar maar weer naar Terschelling bracht. Nou daar hoefden wij niet lang over na te denken. In het kort kwam het er op neer, dat weg gaan van Terschelling ieder jaar steeds moeilijker werd. Iedere zomer keken wij bij de makelaars wat er voor huizen te koop stonden. En ieder jaar dachten wij weer, konden wij hier maar blijven. Genoeg te koop maar wat dan ook te koop stond, dat loog er niet om. En wat dan? Dan koop je een huis, dan heb je toch nog geen baan? En hoe zouden de kinderen er op reageren als wij naar Terschelling zouden gaan. En wat als de kinderen ouder worden, dan zekers weer terug voor de studies? Je vastigheid op geven doe je ook niet een, twee, drie. En dan woont ook het grootste gedeelte van de familie nog eens in Losser. En wat als, ..? Allemaal vragen waar wij nu achteraf nog weleens om kunnen lachen. Wij verhuisden immers niet naar de andere kant van de wereld. En de kinderen? Die kende Terschelling inmiddels al zo goed, die wisten daar al aardig de weg.
Baan op Terschelling
Rinske heet ze, de Terschellingse waar wij mee aan de praat kwamen, vroeg aan Albert wat wij hij deed voor de kost. Oh zei ze tegen Albert, dan weet ik wel waar jij aan de slag kan en gaf ons een adres van een Bouwbedrijf op Terschelling. Een uur later zat hij bij deze eilander aan tafel en nog een uur later kwam hij op de camping terug met de mededeling: "Ik kan komen proef draaien in september." Zo dat ging ineens snel. De kogel was door de kerk. Er moest nog veel gebeuren na onze vakantie. De stoffenzaak Mam-Me-Lou aan de Gronausestraat moest worden opgeheven. Vlak voor onze vakantie hadden we net een ander winkelpand bekeken en tijdens die zomervakantie zouden wij gaan beslissen of wij dat wel of niet zouden gaan huren. Nu Albert een baan kon krijgen op Terschelling werd het allemaal wel een stuk makkelijker om de knoop door te hakken want natuurlijk gingen wij nu voor onze droom; " Terschelling". Een verhuizing naar Terschelling leek dan toch ineens dichter bij dan wij ooit durfden te dromen. Thuis gekomen van onze vakantie hebben wij de familie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en niemand stond raar te kijken dat wij deze stap ooit gingen zetten.
Verhuizen
Januari 2002 was het zover, het stadium Dag Losser - Hallo Terschelling was aangebroken. Afgelopen januari is het alweer 15 jaar geleden dat wij verhuisden naar ons mooie eiland Terschelling. Na enkele jaren werken voor een werkgever, kwamen wij er beiden achter dat zelf ondernemen meer in ons bloed zat. Ik (Miranda) ben in 2008 begonnen voor mij zelf en startte het Vakantie Service Bureau op Terschelling. Ik beheer en verhuur vakantiehuizen van particuliere eigenaren. In 2015 heb ik een winkel met kantoorruimte geopend op Terschelling. (Wad Anders / www.wadanders-terschelling.nl) Sinds dit jaar is daar een andere boekingswebsite bij naast opgezet. Het zusje van Hallo Losser heet; "www.halloterschelling.nl".
Albert is in 2012 gestart met een bouwbedrijf op Terschelling ( www.bouwbedrijfterschelling.nl ) en bied o.a. onderhoud aan bij de vakantiehuizen die ik beheer. Wij vullen elkaar dus mooi aan op werkgebied. Inmiddels zijn de kinderen alweer groot. Kyra (24) is dansdocente geworden en heeft haar eigen dansschool gestart op Terschelling. Yannick (22) is na het CIOS, Instructeur bij een outdoor bedrijf geworden op Terschelling. Tamara (20) studeert aan de MBO mode-opleiding. Laura (19) studeert MBO verpleegkunde en Jean-Jacques (16) studeert inmiddels aan het CIOS. Dit was voor ons 15 jaar in vogelvlucht.
Weekendje Terschelling?
Voor wie graag eens een weekendje naar Terschelling wil: Wij verloten onder de lezers van ons verhaal op Hallo Losser een weekendje Terschelling voor 2 personen in de periode maandag 6 november 2017 - 23 december 2017.
Wat u daarvoor moet doen? Like de Facebook pagina van Hallo Terschelling (https://www.facebook.com/HalloTerschelling/) en deel de Facebook pagina op uw eigen tijdlijn. De verloting sluit één maand na het verschijnen van deze Blog op Hallo Losser.
Tot ziens op Hallo Terschelling!
Albert & Miranda Meijer
Kyra - Yannick - Tamara - Laura & Jean-Jacques.
afbeelding van Harry Elsjan

Door: Harry Elsjan

Redactie-lid.