'Met de koeien aan tafel...'

Miranda Nolten-Westerhof vroeg ons het volgende:

In het kader van de 'Dutch Food Week' (5-16 oktober) vragen we graag aandacht voor het leven en werken op de boerderij.

 

'Met de koeien aan tafel...'

In het kader van de Dutch Food Week ging een groepje dames op pad door de stal bij Erve Broam in Agelo. Het moest een soort van 'Walking Diner' worden maar dan anders. Het werd een gezellige rondleiding afgewisseld met een voor-, hoofd-, en nagerecht op drie verschillende locaties.

'En passant' werd er ook verteld over het leven en werken op de boerderij. Want weet u nog waar de slager het vlees vandaan haalt? Of hoe het kan dat de supermarkten ook in de winter vol liggen met groenten?

Na eerst te hebben genoten van het aardappel-preisoep en erbij overheerlijk roggebrood met katenspek melkcafé nam Boer Leo de dames mee op een rondleiding door de koeienstal. De dames keken hun ogen uit want midden op de voergang, precies tussen de koeien stond de prachtig wit gedekte tafel met het mooiste servies, kleurrijke bloemen en kussentjes op de bankjes.

Daar konden de dames aanschuiven voor het hoofdgerecht. Kok en kookgek Anouk van Chefstafel had haar uiterste best gedaan om de gasten te verrassen en natuurlijk was dit weer gelukt. Er lag een heus kunstwerk op bord. Het hoofdgerecht, maïskip suprême met rucolastamppot en rode paprikasaus werd vanuit de keuken naar de koeienstal gebracht.

Tot slot het nagerecht, een meringuetaart met (natuurlijk) boeren hangop en bosvruchten in de ruimte boven de melkrobots. Met uitzicht op de zwartbonte koeien, mooier kon het niet meer worden. De dames vonden het overweldigend en wij ook! Dit smaakt naar meer. 

afbeelding van Henny Vreeman

Door: Henny Vreeman