Op naar 65 jaar Böggelrieders en Daansers deel 5

Op naar 65 jaar Böggelrieders en Daansers deel 5

In aanloop naar het 't Internationaal Folkoristisch Festival Losser willen wij de deelnemende groepen aan u voorstellen. Deze keer : Duitsland: Musikverein Fischach, Bayern

Uit Bayern

In Hamburg leerden de Böggelrieders en Daansers de Musikverein Fischach kennen. Deze muziekvereniging komt uit het dorp Fischach, Kreis Augsburg, in het Zuidwesten van Bayern. Opgericht zijn ze in 1957 en ze dragen een Schwäbische klederdracht. Het hele jaar door is de vereniging erg actief, er worden diverse concerten gegeven, maar ook bij diverse feesten geven ze graag acte de presence.

Vrolijke blaasmuziek

Rond Hemelvaart zijn ze erg actief op hun eigen dorpsfeest, het Fischacher Volksfest, een groot tentfeest. Meerdere keren hebben enige Böggelrieders samen met de muziekvereniging Fischach op de planken gezongen, vooral “Auf der Vogelwiese” is dan populair. De Böggelrieders hebben hun vrienden uit Fischach voor het laatst ontmoet in Schlitz in 2015 waar beide groepen te gast waren. De groep uit Schlitz had de Fischachers ook in Hamburg ontmoet, een kleine wereld zo blijkt maar weer. We zijn erg blij dat we deze dagen de muzikanten uit Fischach te gast hebben. Met hun vrolijke blaasmuziek, die ook hier in Twente erg populair is, dragen ze zeker bij aan het verhogen van de feestvreugde!

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.