Nieuws

Agenda Uitgaan en Evenementen

Brueghelkrant, mooier dan ooit

Brueghelkrant, mooier dan ooit

Lees de blog door Sandra Tiethoff "de Brueghelkrant"

Het organiseren van het Bruegheliaans Festijn is een feest op zich. Maar het is echt ongelofelijk veel werk.
Ook tijdens de vakantie in Oostenrijk bleef de mail niet stil. Lang leve de digitale wereld. Maar onze creatieve Carolien heeft er een prachtige opmaak van gemaakt. Ze is onze vakvrouw op gebied van huisstijl en ontwerpen.

Hard gewerkt

Afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de invulling van de Brueghelkrant. Een krant die volgende week verspreidt, gaat worden. Onze burgemeester Cia Kroon gaat haar eerste Bruegheliaans Festijn beleven, waar ze als bestuurder van de gemeente Losser graag in de toekomst kijkt, gaat ze tijdens het Bruegheliaans Festijn met alle plezier terug in de tijd. Leuke interviews heb ik mogen houden met diverse mensen en tijdens het uitwerken van deze verhalen is menigeen chocoladereep gesneuveld. Ik heb mij in de historie van het Bruegheliaans Festijn verdiept. Ben zo ongeveer een encyclopedie op het gebied van dit festijn geworden. Ook door de diverse gesprekken met vroegere bestuursleden, bevlogen mensen die allemaal een doel hadden, een mooi feest maken in Losser.Bruegheliaans dineren op het RABO foodpein

Dit jaar zal onze Martinustoren het middelpunt zijn van de RABO foodplein. Daar, waar donderdag na de onthulling van de voetstappen van Ferdie de Boer, een Brueghelmaaltijd zal worden geserveerd.
De onlangs nieuw aangeschafte mobiele overkapping door de stichting Cultuur Onder Een Dak (CLOD) gaat daar opgezet worden en kan iedere bezoeker op alle Bruegheldagen genieten van horecatentjes gecombineerd met een groot podium waar onder andere op Brueghelzondag The Cats in the House en de Grenslandkapel komen optreden. Maar waar ook de theatergroepen bivakkeren en onze terugbrengen in de tijd met hun oude ambachten demonstraties.

Trots op onze eigen Grenslandkapel

Het Oostenrijkgevoel doet goed. Tijdens de vakantie hebben we natuurlijk de plaatselijke Grenslandkapel bezocht. Een feest van de herkenning. En hoe trots kun je zijn dat we in Losser ons eigen Grenslandkapel hebben, waarvan de muzikale kwaliteiten ver boven uit steken. Dat in ons eigen vlakke landje….dat dan wel. Die prachtige bergen moeten we er maar bij denken op deze RABO foodplein. Vele trouwe fans zullen zondag het plein vullen en genieten van deze heerlijke muziek.Losser pakt uit

Maar liefst acht podia in het centrum zullen voor vertier zorgen. Een zeer gevarieerd programma zal worden aangeboden voor jong en oud. Kijk op onze site www.breugheliaansfestijn.nl voor het bomvolle en geweldige programma. En een tip: de Bokkers weten van elk optreden een feest te maken.
Wij als bestuur en de vele vrijwilligers zijn al maanden bezig geweest om dit jaar weer een ongekende happening van te maken. En daar hebben we jullie hulp bij nodig. Zonder publiek geen Brueghel!

Bruegheliaans Festijn is het visitekaartje van Losser
Tot Brueghel!

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff