Nieuws

Gemeente

Winkelen in Losser

Werk Economie

Meer klanten in je winkel met Pokemon Go

Meer klanten in je winkel met Pokemon Go

Losser is een echt Pokémon Go dorp geworden. Jong speelt het en oud heeft er een mening over. Lees hier hoe je als ondernemer die grappige Pokemons slim in kunt zetten.

Politie Losser.

Deze week kwam de politie van Losser in de landelijke media doordat een video van een geslaagde Pokémon grap viral ging. En ook burgemeester Michael Sijbom kreeg de nodige media aandacht door Pokémon Go. En het filmpje van RTV-Losser op deze site over Pokémon Go in Losser werd vaak bekeken.

Meer klanten in je winkel met Pokemon Go

Pokémon Go.

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic, een gameproducent die in 2011 de game Ingress uitbracht voor mobiele telefoons.

Spelers moeten hierbij locaties in de echte wereld voor hun team veroveren. Ingress verzamelde zo een een steeds groter bestand van interessante locaties die in het spel konden worden veroverd.

Pokémon kwam in 1999 voor het eerst op de Nederlandse TV. Pokémon fans zijn vaak millenials. Jonge mensen dus tussen de 20 en 35 jaar die studeren of een part-time baan hebben. Ze hebben geld te besteden en hebben meestal nog geen hypotheek ... :-)

Pokéstops en Gyms.

Het nieuwe spel Pokémon Go maakt gebruik van een bijgewerkte versie van Ingress. De locaties zijn omgevormd tot zgn. Pokéstops. Dit zijn locaties waar spelers gratis voorwerpen als Pokéballs kunnen krijgen. Deze rode Pokeballs hebben spelers nodig om Pokémons (die grappige wezentjes uit 1999) te kunnen vangen.

Pokémon Gyms zijn plekken die door teams veroverd kunnen worden. Door het succes van Ingress vind je Pokéstops en Pokémon Gyms nu verspreid over de hele wereld, dus ook in Losser.

Pokemon go in Losser

PokéStops in Losser.

Je kunt als ondernemer geen PokéStop of Gym aanmaken of aanvragen. De plaats van de Pokéstops zijn door de makers van het spel van te voren bepaald. Het is dus belangrijk om te weten waar de PokéStops zich bevinden. Dit zijn paar PokéStop locaties in Losser:

 • Achter het gemeentehuis
 • Bij de Staringgroeve
 • De zonnewijzer aan de Hogeweg

Naast deze zijn er nog meer.

De Lure Module.

In de Pokémin app kun je een zgn. Lure Module aanschaffen. Met deze module worden er voor 30 minuten meer Pokémon aangetrokken naar een Pokéstop waar jij op dat moment bent.

De Lure Module werkt voor iedereen in de buurt. Pokémon spelers kunnen nu dus op deze Pokéstop locatie meer van die grappige beestjes vangen dan normaal. En daar komen spelers op af, reken maar.

De Lure Module werkt alleen op een PokéStop locatie. Het is dus zaak om te onderzoeken waar de PokéStops in de buurt van jouw zaak zich bevinden. Door een slimme route te kiezen tussen twee stops kun je spelers wellicht langs je zaak laten lopen. En als je heel veel geluk hebt ligt er een PokéStop vlak voor je zaak.

Media Markt organiseerde onlangs een Pokémon event:

Pokémon Go actie Mediamarkt

Leg ze in de Lure(n).

Eén Lure Module kost je 100 pokécoins, en voor 680 pokécoins krijg je er acht. In de app koop je 100 Pokécoins voor €0,99 en 550 Pokécoins voor €4,99. Je kunt ook een zak met 1.200 Pokécoins aanschaffen voor €9,99.

Ga als volgt te werk:

 1. Download de Pokémon Go-App
 2. Klik onder in de app op de rode Pokéball
 3. Klik dan op “Shop”
 4. Scroll naar beneden om Pokécoins aan te schaffen
 5. Met deze coins kun je in de shop nu ook een Lures Modules kopen
 6. Ga nu naar een PokéStop van je keuze
 7. In de app klik je op de rode Pokéball en vervolgens op ‘Items’
 8. Klik nu op de paarse Lure om deze te activeren … de komende 30 minuten is de Lure actief (je hoeft hier niet te blijven trouwens :-)

Je kunt op social media en via je etalage / reclamebord aankondigen dat je op bepaalde tijden een Lure activeert in de buurt van je zaak. En vergeet je call-to-action niet:

 • 15% korting op een “patatje-pokemon”
 • een volgeladen accupack (keep them playing)
 • iets anders origineels …

Actie.

Heb je een leuke Pokémon actie gedaan? Laat het ons weten via Facebook.

Media Markt actie

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.