Nieuws

Wonen

Reactie op het thema Wonen

Deze onderstaande reactie mochten wij ontvangen op ons eerste thema wonen.

Hallo Losser,

Het overheidsbeleid is er sinds een paar jaar erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig moeten blijven wonen. Het advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid is dan ook dat ouderen moeten nadenken over hun toekomst. Daarom hebben mijn echtgenote en ik ons  beraden op onze toekomstige woonsituatie.  Hierbij zijn wij tot de slotsom gekomen dat  het wel ‘ns wijs zou kunnen zijn  is om  binnen een tijdsbestek van enige jaren  naar een levensloopbestendig appartement te verhuizen. Omdat we hier al meer dan 25 jaar wonen,  de meeste van onze vrienden en kennissen er wonen, er vrijwilligerswerk doen en ons  er thuis voelen willen we graag in Losser blijven wonen.  

Onze kinderen wonen elders in het land en hebben overvolle agenda’s. Wij willen hun t.z.t.  liever niet opzadelen met de besognes van het beheer en verkoop van ons huis in Losser.  Daarom zouden we t.z.t. het liefst verhuizen naar een ons passend  (min. 100 m2, 2 slaapkamers, een balkon waar je met  4 personen aan tafel  kunt zitten, voldoende bergruimte en een parkeergarage voor auto en fietsen) huurappartement. Liefst binnen loopafstand van arts, apotheek, bushalte en supermarkt. Liever niet aan een drukke weg of grote parkeerplaats.  De  vrijkomende ruimte aan de Vlasakker of het braakliggende stuk grond naast het Zorgplein aan de nu rustige Lutterstraat  zou  bijvoorbeeld een prima locatie kunnen zijn.

Huren In  de sociale sector is voor ons niet mogelijk en zijn daarom aangewezen op de vrije sector i.c. huren boven € 710,-- per maand. De mogelijkheden hiervoor zijn hiervoor in Losser nu echter heel erg beperkt.

Op mijn brief hierover aan B & W van Losser van eind 2016 antwoordt dit college begin 2017 o.m. dat men het probleem  herkent.  Dat is een goed geluid.

Tussen probeemherkenning, beleid en uitvoering zitten doorgaans vele jaren.

Het zou  fijn  zijn als ook straks de nieuwe gemeenteraad  het probleem herkent en  zich uit zou spreken dat er met voortvarendheid aan oplossingen gewerkt moet worden.

Overigens heb ik het probleem ook aangekaart bij de dorpsraad van Losser: Platform Losser.

Met vriendelijke groet,

Ben van Lochem

 

Vensters: 
afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid